Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea Rânca, raiul hoţilor de apă. Au început debranșările și amenințările cu plângeri penale

Staţiunea Rânca, raiul hoţilor de apă. Dintr-o mie de case, cabane şi pensiuni, doar 200 sunt racordate la apă. Ceilalţi nu plătesc un leu pentru acest serviciu. Compania de apă din Gorj a început astăzi debranșările şi ameninţă cu plângeri penale. 

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 16:48

Vezi și

De aproape trei ani, compania de apă din Gorj încearcă să pună la punct sistemul de alimentare cu apă şi canalizarea din zona turistică Rânca. Pentru că mulţi dintre cei care deţin case de vacanţă sau chiar pensiuni în staţiune nu au făcut contracte cu operatorul de apă, angajaţii societăţii i-au luat pe toţi la verificat. 

Reporter: Se consumă apă în Rânca fără să se şi plătească?

Rodica Dungă, reprezentant Aparegio: Asta e motivul pentru care noi vrem să intre toată lumea în legalitate deoarece consumul de apă este nejustificat comparativ cu numărul de contracte.

Unii proprietari sunt racordaţi ilegal la reţea, fără să plătească niciun leu. Aşa că acum reprezentanţii companieii au trecut la debranşări. Mai multe echipe de muncitori au împânzit staţiunea şi au luat la verificat fiecare conductă de apă.

Pe acelaşi subiect

Zeci de cabane pe o șosea, doar una plătește apa

Pe strada principală din staţiune, din zecile de cabane de pe o parte şi alta a şoselei, doar una singură plăteşte exact cât consumă. Dacă nu vor găsi înţelegere, cei de la operatorul de apă ameninţă cu plângeri penale.

Rodica Dungă, reprezentant Aparegio: Am dori cu bunăvoinţa consumatorilor, utilizatorilor, să intre toată lumea în legalitate, pentru că orice serviciu ar trebui plătit. 

Până acum, au fost încheiate 200 de contracte, în timp ce, în staţiune sunt de cinci ori mai multe clădiri. Recent, compania de apă a investit 600 de mii de lei ca să monteze trei bazine noi, pentru a evita problema cu care se confruntă cabanierii în fiecare iarnă, atunci când rămâneau fără apă la robinete. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Staţiunea Rânca, raiul hoţilor de apă. Au început debranșările și amenințările cu plângeri penale