Matematica, prea grea pentru elevi la simularea pentru Bacalaureat: "Am adormit şi m-am trezit la sfârşitul examenului" (Video)
"Am adormit şi m-am trezit la sfârşitul examenului". Este declaraţia unui tânăr care a ieşit de la simularea pentru Bacalaureat. Matematica le-a dat cele mai mari bătăi de cap tinerilor. Mai ales celor care nu sunt interesaţi deloc de şcoală.
De Redactia Observator la 20.03.2019, 22:02"Am adormit şi m-am trezit la sfârşitul examenului". Este declaraţia unui tânăr care a ieşit de la simularea pentru Bacalaureat. Matematica le-a dat cele mai mari bătăi de cap tinerilor. Mai ales celor care nu sunt interesaţi deloc de şcoală. Unii sunt sinceri şi spun că nici nu au de gând se prezinte la examenul maturităţii.
Elev: Nu am ştiut nimic. Am crezut că e grilă şi nu este. Mi-am luat ţeapă.
Reporter: Nu ai ştiut nimic?
Elev: Nimic. M-a luat şi somnul. M-am trezit când a trebuit şi am plecat.
Dacă tot a venit la simulare, un tânăr din Capitală a trebuit să stea în sală o oră şi jumătate. Dar spune că nu are de gând să se prezinte şi la examenul de Bacalaureat.
Cei mai multi dintre elevi au spus ca au dat foaia goală. Şi nu pentru ca ar fi protestat, ci pentru ca nu au stiut sa rezolve deloc subiectele de la matematică.
La istorie, elevii de clasa a unsprezecea au avut de scris un eseu de doua pagini despre Europa secolului XX, iar la clasa a douasprezecea despre statul modern român. Prea multe exerciţii şi prea puţin timp - spun mulţi. I-a revoltat şi teste grilele introduse, în premieră, anul acesta.
"Nu au fost chiar atât de complicate, în schimb au fost foarte multe de atenţie şi trebuia să fii foarte concentrat şi nu poţi să scrii 7 pagini în 3 ore. Erau 4 răspunsuri, toate la fel aproape" a spus o elevă.
"Rezolvarea oricum va trebui făcută pentru a ajunge la răspunsul respectiv. Se punctează acum doar răspunsul dacă este corect sau nu. Înainte se puncta fiecare etapă din rezolvare" a declarat Neagoe Adrian, profesor de matematica.
Ministrul Educaţiei spune că a aprobat subiectele grilă în proporţie de 30% pentru simulările de clasa a unsprezecea, ca să îi pregătească pe tineri pentru noua structură a examenului de Bacalaureat.