Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum învaţă elevii unui liceu din Constanţa cu ajutorul AI. Lecţiile se desfăşoară cu ochelari VR, pe table interactive

Învăţământul se adaptează în era digitalizării. Un liceu din Constanţa a inaugurat recent, prin programul PNRR, primul laborator dotat cu inteligenţă artificială. Tablele interactive şi ochelarii speciali îi ajută pe copii să înţeleagă mai bine materia care le este predată şi să pună în practică ce au învăţat. Şi asta nu e tot. Directorul unităţii de învăţământ are şi alte proiecte interesante pentru elevi.     

de Redactia Observator

la 06.02.2025 , 10:07

Prin programul PNRR, Liceul Energetic din Constanţa a reuşit să atragă fonduri în valoare de 70.000 de euro şi să contruiască primul laborator SMART, dotat cu aparate de ultimă generaţie care să-i ajute pe elevi să înveţe mai uşor.

"Sunt foarte importante, pentru că nu ne ajută numai pe noi ca profesori să ne desfăşurăm activităţi atractive, dar şi pe elevi. Sunt interesaţi, le place. Vin cu plăcere când sunt programaţi la laboratorul acesta SMART Lab, chiar sunt foarte încântaţi să facă acolo orele", a declarat Claudia Nițu, directoarea liceului.

"Când am ajuns la partea de VR, mie, personal, mi s-a părut ciudăţel să stau cu ochelarii şi să nu văd nimic în jurul meu. Dar mi s-a părut după foarte interesant, pentru că vedeam ceva ce nu aş fi putut vedea. Ideea asta de a vedea ceva ce nu poţi, mi se pare wow".

Vezi și

Avantajele pentru elevi

Pe acelaşi subiect

Cu ajutorul dotărilor, elevii de clasa a IX-a au văzut, pentru prima oară, cum arată interiorul unui calculator. "Poţi vedea în timp real ce face un calculator pe dinăuntru. Când îl decompui, trebuie să îi opreşti toate funcţiile. Am fost în calculator. N-am fost în viaţa mea, m-am simţit ca un şoricel. Am putut să văd toate lipiturile, toate componentele şi mi s-a părut aşa wow".

Mai mult, elevii pot confecţiona diverse componente tehnice cu ajutorul imprimantei 3D. "Foloseşte un filament de un plastic ars, se zice, care arde şi se pune în formă, în forma obiectului pe care l-am pus. La fel cum o imprimantă scrie, aceasta se învârte în forma dorită şi acest filament se usucă foarte repede şi se răceşte, ceea ce ne lasă un produs de genul".

Acesta nu este singurul proiect de digitalizare care se află în planul de dezvoltare al liceului. "În derulare mai avem un proiect, tot PNRR, pentru dotarea unui atelier de energii regenerabile şi încă un laborator de informatică, în valoare de 140.000 de lei", a declarat Claudia Nițu.

Constanţa se află pe primul loc în ceea ce privește înființarea laboratoarelor inteligente în școli finanțate prin PNRR. Peste 50 de unități de învățământ din acest judeţ au obținut fonduri în valoare de peste 3 milioane și jumătate de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Chiria sau rata depăşeşte mai mult de 50% din veniturile tale lunare?
Observator » Educaţie » Cum învaţă elevii unui liceu din Constanţa cu ajutorul AI. Lecţiile se desfăşoară cu ochelari VR, pe table interactive