Programe pentru educaţia alimentară timpurie. Totul despre hrana viitorului
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Clinica de Nutriție Kilo Stop Junior au devenit parteneri într-un program dedicat educației alimentare timpurii. Programul face parte din proiectul INOV-ALIMENT şi susține cercetarea alimentară şi identificarea de produse noi pentru alimentația viitorului.
De Redactia Observator la 31.10.2021, 09:08În baza acestui parteneriat, Senatul Științific și KiloStop Junior vor dezvolta o serie de programe educaționale, destinate copiilor și părinților, privind rolul educației alimentare timpurii, care are un impact esențial asupra longevității viitorului adult.
Amalia Arhire, manager KiloStop Junior: Vom face nişte video-uri educaţionale tocmai pentru a explica cât mai multe despre alimentaţia sănătoasă pentru copii şi pentru adulţi.
KiloStop Junior este prima clinică de nutriție pediatrică din România. La elaborarea și implementarea programelor va participa o echipă multidisciplinară cu competențe în pediatrie, endocrinopediatrie și diabet pediatric.
Programe educaţionale pentru alimentaţia timpurie
- Omenirea, între foamete și mâncare aruncată la gunoi. Soluții inteligente împotriva risipei alimentare
- Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a...
- Preţurile alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Câţi bani plătesc românii pentru un coş cu...
Amalia Arhire, manager KiloStop Junior: Ne dorim să facem mai multe acţiuni educative pentru a veni în ajutorul părinţilor şi copiilor din România spre a-i ajuta să devină mai sănătoşi, să combată tot ce înseamnă bolile asociate kilogramelor în plus şi obezităţii.
Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect: Acest program face parte din proiectul Inovaliment, un proiect devoltat de fundaţie tocmai pentru a susţine cercetarea ştinţifică şi alimentele sigure ale viitorului.
Tot în baza acestui parteneriat vor fi dezvoltate și o serie de studii de privind rolul educației alimentare timpurii, începută chiar în perioada neonatală, asupra creșterii calității vieții și longevității viitorului adult.