Antena Meniu Search
x

Video Preţurile alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Câţi bani plătesc românii pentru un coş cu mâncare

Este sezonul scumpirilor şi asta se vede în facturile ridicate pe care le plătim pentru energie electrică sau la preţurile afişate la raft. Iar Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură vine cu un anunţ îngrijorător. Preţurile la alimente sunt la cel mai ridicat nivel al ultimilor 10 ani în toată lumea.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 08.10.2021, 08:32

Vezi și

Dacă anul trecut, în toamnă, cheltuiam în medie 400-500 lei pe un coș de cumpărături, acum pentru aprovizionarea săptămânală românii scot din buzunar aproximativ 600-650 de lei. Mai exact, astăzi alimentele sunt mai scumpe cu 15%, iar statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare. 

Influențată de scumpirea carburanților,alături de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, prețurile la alimente vor continua să crească și lunile următoare. Iar specialiștii preconizează o majorare medie de 8-10% a preţurilor alimentelor, în maximum trei luni. Cea mai mare creştere însă va fi înregistrată la carnea de porc şi la preparatele de porc, unde majorarea ar urma să fie de până la  20-25%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri sociale » Preţurile alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Câţi bani plătesc românii pentru un coş cu mâncare