Activiştii Greenpeace, protest pe acoperişul clădirii care reglementează operaţiunile petroliere din Marea Neagră. Ce amendă riscă
Continuă lupta activiştilor Greenpeace împotriva celui mai mare proiect energetic al României, Neptun Deep. Vă reamintesc, organizaţia a dat în judecată Ministerul Culturii pe motiv că perimetrul în care se vor exploata gazele naturale din Marea Neagră include situri arheologice valoroase. Astăzi activiştii au protestat pe clădirea autorităţii competente de reglementarea operațiunilor petroliere din Marea Neagră.
De Andreea Filip la 31.10.2024, 14:43- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Obligaţiuni versus acţiuni. În ce să investim în funcţie de nevoile financiare
Mai mulţi activişti de mediu au montat bannere pe clădirea instituţiei de stat, o autoritate care vizează atât proiectul Neptun Deep, cât şi alte platforme deja existente în Marea Neagră. Tinerii au reuşit să ajungă pe acoperişul clădirii şi au desfăşurat un alt banner de acolo, coborând pe frânghii. Mesajul lor a fost acelaşi, stop dezastrului din Marea Neagră. La faţa locului au ajuns jandarmii care au încercat să îi convingă să coboare în siguranţă.
Ce amendă riscă protestatarii
În sprijinul lor au venit şi pompierii cu autoscara. Nu a fost nevoie să intervină pentru că au coborât singuri de data această prin intermediul clădirii, însă riscă amenzi de până la 1.000 de lei şi asta pentru că nu au avut autorizaţie pentru acest protest. Totul vine în contextul în care este ziua Internaţională a Mării Negre, activiştii acuză faptul că se dau prea rapid aceste avize pentru proiectul Neptun Deep.
De cealaltă parte Ministrul Energiei a explicat foarte clar că au fost respectate toate procedurile şi mai mult, a depus o plângere penală la DIICOT împotriva acestor ONG-uri care, spune el, blochează aceste proiecte strategice ale României.