Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce consecinţe ar avea pentru România blocarea proiectului Neptun Deep, după ce Greenpeace a dat în judecată Guvernul

Proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, care ar face România cel mai mare furnizor din regiune, ar putea fi blocat. Organizaţia Greenpeace atacă în instanţă avizele emise de către Ministerul Culturii pentru Neptun Deep. Potrivit ONG-ului, zona vizată include vestigii arheologice de o valoare inestimabilă, care ar putea fi grav afectate sau distruse.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 13:43

Acest lucru ar însemna mai puțini bani la bugetul de stat, deoarece, începând cu anul 2027, Guvernul se bazează pe un venit suplimentar de 2 miliarde de euro anual din acest proiect, pentru a reduce deficitul bugetar sub 3% până în 2031. 

Neptun Deep ar putea alimenta România cu gaze timp de 10 ani

Pe de altă parte, odată finalizat acest proiect, România va deveni cel mai mare furnizor de gaze din regiune. Este vorba despre o investiție record de 4 miliarde de euro în Neptun Deep, care va aduce aproximativ 100 de miliarde de metri cubi de gaze din adâncurile Mării Negre, echivalentul consumului intern pe 10 ani.

Vezi și

Activiștii de mediu de la Greenpeace au dat în judecată Guvernul, mai exact Ministerul Culturii, din cauza unui ordin de declasare a siturilor arheologice emis în legătură cu proiectul Neptun Deep. Aceștia susțin că, în perimetrul de 7.500 km² al proiectului, există situri arheologice, epave și vestigii din epoca romană. De asemenea, activiștii reclamă că declasarea siturilor nu a respectat prevederile legale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Ce consecinţe ar avea pentru România blocarea proiectului Neptun Deep, după ce Greenpeace a dat în judecată Guvernul