Antena LIVE

Filmul apelurilor disperate ale Alexandrei şi gafele comise de autorităţi

Cinci apeluri disperate, nu doar trei, şi zeci de minute în care Alexandra i-a aşteptat pe salvatorii care nu au mai venit. Sunt detaliile înfiorătoare dezvăluite astăzi într-un nou raport oficial, care arată şirul incredibil al erorilor. Legată, fata a cerut de trei ori ajutor la 112.

De la 29.07.2019, 19:40

Cinci apeluri disperate, nu doar trei, şi zeci de minute în care Alexandra i-a aşteptat pe salvatorii care nu au mai venit. Sunt detaliile înfiorătoare dezvăluite astăzi într-un nou raport oficial, care arată şirul incredibil al erorilor. Legată în casa criminalului, fata de 15 ani a cerut de trei ori ajutor la 112, iar de alte două ori a fost apelată de poliţiştii din Caracal. Ar fi fost fix momentul în care a surprins-o criminalul. Astăzi, călăul Alexandrei şi al Luizei le-a aratătat anchetatorilor pas cu pas cum a ucis. Gheorghe Dincă a ajuns de opt ori la psihiatrie de-a lungul anilor. Şi nimeni nu l-a considerat un pericol. Tot astăzi, după trei zile de la erorile fatale, directorul STS a anunţat că şi-a dat demisia.

Dintr-o maşină de poliţie, Gheorgă Dincă le arată anchetatorilor pas cu pas cum le-a omorât pe Luiza şi pe Alexandra, dar şi ce a făcut cu trupurile lor. Individul a ajuns până la Corabia, acolo unde ar fi aruncat-o pe prima adolescentă, în aprilie. Patru luni mai târziu, a ucis din nou. 

Atitudine refractară a poliţiştilor la apelurile disperate ale Alexandrei

Nimic nu l-a împiedicat să-şi ducă planul criminal la sfârşit. Deşi, aproape o jumătate de oră, Alexandra a cerut disperată ajutor. De cinci ori. 

Pe acelaşi subiect

La unul dintre apeluri, poliţistul i-ar fi spus: "Băi, fată, lasă-mă în pace că mai am şi alte apeluri în aşteptare!" 

Un raport al Ministerului de Interne arată situaţia revoltătoare. 

Ora 11 şi 5 minute. Alexandra sună prima dată la 112. Spune că a fost răpită şi violată. După doar 45 de secunde, apelul se întrerupe brusc. Abia după alte 30 de secunde un poliţist răspunde la telefonul venit de la 112. 

Ora 11 şi 7 minute, de la dispeceratul 112, Alexandra e sunată înapoi. Imediat, e redirecţionată către IPJ Olt. Are o scurtă discuţie cu un agent şef principal, care, se arată în raportul MAI, a avut o atitudine refractară şi nu a încercat să obţină date care să conducă la identificarea locaţiei, să o consilieze sau să-i ofere sfaturi. 

Cu ocazia audierii înregistrării discuţiei telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Şef Principal, şi victimă s-a constatat că poliţistul a avut o atitudine refractară faţă de aceasta fără a da dovadă de solicitudine şi neimplicându-se în obţinerea de date care să conducă la identificarea locaţiei unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliţie.

La ora 11 şi 12 minute, Alexandra cere pentru a treia oară ajutor. De la IPJ Olt apelul ajunge din nou la poliţia oraşului Caracal. Copila le descrie agenţilor cartea de vizită pe care o vede pe o masă.

După câteva secunde, la 11:13, Alexandra e sunată înapoi de un poliţist de la ordine publică, de pe telefonul personal. Dă detalii despre casă, curte, dar şi despre câinii lup. 

La ora 11:29 Alexandra este din nou sunată de încă un poliţist. Îi descrie gardul roșu, din metal, o maşină gri, o platformă auto cu fiare vechi. Indicii suficiente pentru o localizare mai rapidă. Mai mult, fata îi spune că răpitorul e plecat la farmacie, să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate chiar de el. A fost ultima convorbire. 

Criminalul din Caracal a ucis-o pe Alexandra când a văzut-o cu telefonul în mână

Giorgiana Hossu, procuror-şef adjunct DIICOT Craiova: Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână

"Vine, vine", au fost ultimele cuvinte ale Alexandrei, din casa ororilor. Astăzi, şeful STS şi-a anunţat demisia. Iar noi detalii înfiorătoare ies la iveală. 

Ionel Sorin Bălan, adjunct director STS: Poliţistul a aşteptat o oră şi 4 minute până să se gândească să deschidă localizarea. A realizat că nu ştie să o folosească. A sunat el la 112 şi l-au învăţat cum să folosească. A sunat după ca să întrebe cum se apasă pe buton

Imediat după primul apel, STS spune ca avea deja prima arie de localizare. 

Ionel Sorin Bălan, adjunct director STS: Suprafaţa afişată este de 9 km pătraţi. Nu puteam să furnizăm altă localizare. E oferită de operatorii publici. Avem transmisia în sistem, afişăm sectorul respectiv, aproape 10 kilometri

În tot acest timp, autorităţile erau la puţin peste doi kilometri de Alexandra. Cam aceeaşi distanţă de farmacia la care fata le-ar fi spus poliţistilor că e plecat criminalul.

Alexandra era pe o rază de doar 4 kilometri. A arătat sistemul de localizare STS. Înainte să ajungă la poarta criminalului, poliţiştii au descins la trei adrese greşite.

Una dintre adresele greşite la care au venit poliţiştii se află la niciun kilometru de casa criminalului. Aici, oamenii legii au venit, au bătut la poartă şi au dat de o femeie care le-a spus că nu are nicio legătură cu speţa.

Folosindu-se de informaţiile primite de la Alexandra, după ce a apelat la 112, oamenii legii au ajuns la un alt service. Aici au dat de mormane de fiare, au găsit chiar şi o dubă albă în faţa curţii, însă adresa era tot greşită.

Opt poliţişti, cercetaţi pentru modul în care au intervenit în cazul Alexandra

Abia în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii şi procurorii au ajuns în faţa casei lui Gheorghe Dincă. Până la ora 6 însă nimeni nu a intervenit. 

Cinci ofițeri și trei agenți de poliție sunt cercetați în legătură cu modul în care au acţionat în cazul crimelor. Ministrul de Interne deja l-a eliberat din funcție pe inspectorul general al Poliției Române, chestorul general Ioan Buda. Şi Şeful Poliţiei Caracal a fost demis. Pentru moartea Alexandrei plătesc cu funcţia şi prefectul și subprefectul de Olt. 

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandri, susţine că "nu au intervenit aşa cum ar trebui pentru că sunt indolenţi, pentru că au dat în aroganţă, pentru că ei cred că-i au pe toţi politicienii la mână. Aceşti oameni se cred nişte Dumnezei. Instituţiile faţă de care am făcut acestă plângere sunt: Institutul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Administraţiilor şi Internelor, judecătorul care a acţionat în acestă cauză, Parchetul teritorial Olt şi Parchetul din Craiova". 

Culmea, într-un raport la nivel european din 2018, România apărea printre ţările capabile să localizaze o urgenţă în medie în doar 10 secunde. În cazul Alexandrei, a durat 19 ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

caracal alexandra gheorghe dinca criminal apel politist ancheta
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024