Antena LIVE

Curs valutar

"Arunc pietricele ca să văd unde o să cad". Detalii tulburătoare din procesul lui Sebastian Felecanu, avocatul din Iaşi acuzat că şi-a omorât iubita

Sebastian Felecanu, avocatul din Iaşi acuzat că şi-ar fi ucis iubita, a primit o condamnare de 23 de ani de închisoare. Decizia nu este una definitivă, însă sunt şanse minime ca judecătorii să schimbe pedeapsa după o eventuală contestaţie a apărătorilor lui Felecanu.

De la 24.06.2024, 07:54
WhatsApp

În cadrul procesului, Sebastian Felecanu a încercat să explice instanţei că este nevinovat şi că de fapt el a fi încercat să prevină o tentativă de suicid. Acesta a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat în acea noapte în care Monica Cioată a căzut de la etaj. Potrivit declaraţiilor acestuia, citate de BZI.ro, totul a început după o ceartă avută în faţa blocului în care locuiau. Cei doi se întoarceau de la o nuntă, iar când au ajuns acasă au început să se certe. Scandalul a continuat şi în apartamentul în care locuiau.

Mărturia lui Sebastian Felecanu în faţa instanţei

"Eu m-am deplasat în sufragerie, unde m-am dezbrăcat de costum și cămașă și am rămas doar în șosete și slip, am luat o pernă și m-am întins pe canapea. Monica s-a descălțat, de asemenea, la intrarea în casă și mi-a cerut să merg în dormitor să dormim împreună, iar inițial nu am reacționat la solicitarea acesteia, motiv pentru care Monica a început să îmi reproșeze că nu îmi pasă de ea, că mă gândesc la altele și că poate am de gând să mă împac cu fosta. Pentru că eu nu reacționam la cele spuse de ea, a pus mâna pe gâtul meu și m-a împins pe pernă, totodată, m-a muscat în zona spatelui, după care a spus că se va arunca, se duce să se omoare și a plecat spre dormitorul mic, unde a deschis geamul", ar fi spus Felecanu în faţa instanţei, potrivit BZI.ro.

Sebastian Felecanu a susţinut tot timpul că el de fapt a încercat să prevină şi chiar să oprească o tentativă de suicid a iubitei sale. "Am prins-o pe aceasta și nu a mai apucat să se urce pe pervaz, plecând spre bucătărie. În acest context, menționez că, înainte să schimbăm termopanul, Monica a mai încercat să se mai arunce de la același geam, totodată, acolo era o poziție favorizantă urcării pe pervaz, întrucât era un birou amplasat sub geam, birou pe care l-am repoziționat după schimbarea termopanului, departe de fereastră. De altfel, geamul de la dormitorul mic a rămas deschis în dimineața zilei de 19 iunie. După ce Monica a plecat din dormitorul mic, aceasta s-a îndreptat înspre bucătărie, însă am prins-o și în sufragerie, eu mergând în urma ei, pentru a evita situații similare. A încercat din nou să se arunce de la etaj în bucătărie, moment la care eu am încercat să o conving să nu facă acest lucru, ea continuând să îmi facă reproșuri și continuând încercările de a se arunca de la etaj. La acel moment, eu am încercat să plec din casă, lucru pe care l-am comunicat și Monicăi, însă aceasta s-a opus, nelăsându-mă să mă îmbrac, și, totodată, m-a și lovit de mai multe ori", a mai spus acesta.

Pe acelaşi subiect

Ultimele secunde de viaţă ale Monicăi

Felecanu a povestit şi cum au decurs ultimele secunde dinaintea tragediei. "După aceea, Monica mi-a spus că mă iubește, a propus să ne liniștim amândoi, m-a prins de față și mi-a zis ceva de genul: 'Iartă-mă, hai să dormim'. La momentul la care mi-a spus asta, rochia ei era deja ridicată în jurul bustului, eu crezând că ea urmează să se dezbrace. M-am dus în dormitorul mare și m-am întins, așteptând-o. Văzând că nu mai vine, m-am ridicat să o caut și am găsit-o așezată pe fereastra de la bucătărie. Am întrebat-o atunci: 'Monicuț, ce faci aici?'. Aceasta mi-a replicat, textual, în felul următor: 'Arunc pietricele ca să văd unde o să cad'. Menționez că aceste pietricele proveneau de la pervazul interior al geamului pe care l-am schimbat atunci când am schimbat tâmplăria. I-am spus Monicăi că eu nu mă uit la ea și m-am dat în spate, ușor, după tocul ușii, astfel încât ea nu mă mai putea vedea, în speranța că astfel va coborî de pe geam și va veni după mine. Când m-am uitat a doua oară, după câteva secunde, Monica era așezată pe tocul ferestrei, în șezut, cu picioarele îndreptate înspre sufragerie, iar spatele spre dormitorul mare, rochia în jurul bustului, iar mâinile între timp erau ridicate la un unghi de 90 grade, una dintre mâini, stângă, era orientată spre bucătărie, iar cea dreaptă era spre exterior", a declarat Sebastian Felecanu.

Ancheta desfăşurată de poliţişti a demonstrat că fiecare cuvânt spus de Felecanu în faţa instanţei nu are acoperire în realitate. Rezultatele anchetei au fost prezentate şi instanţei, astfel că judecătorii nu au crezut mărturia avocatului din Iaşi. Pe lângă cei 23 de ani de închisoare, Felecanu trebuie să plătească şi daune morale de 200.000 de euro. Totuşi, decizia nu este una definitivă şi rămâne de văzut dacă pedeapsa dictată de judecători va fi menţinută şi în urma unui eventual recurs.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

iasi avocat sebastian felecanu proces instanta
Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Cinci zodii care dau lovitura până pe 15 octombrie. Bucurie, belșug, noroc la...
Fanatik.ro
Publicat 28.09.2024
Cum au ascuns chinezii că li s-a scufundat cel mai nou submarin nuclear
spotmedia.ro
Publicat 27.09.2024
Predicția unui comandant ucrainean: În câteva luni, războiul va intra în...
spotmedia.ro
Publicat 25.09.2024
Cele trei ZODII norocoase care se pot îmbogăți de pe urma moștenirilor. Mihai...
Gandul
Publicat 28.09.2024
Viață de miner în comunism: lucra în Iad ca să aibă o viață ca-n Rai....
Adevărul
Publicat 28.09.2024
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș...
A1
Publicat 25.09.2024
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2024. Gemenii se pun pe primul loc. Află ce se...
CaTine
Publicat 28.09.2024
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată...
spynews.ro
Publicat 25.09.2024
„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria...
GSP
Publicat 28.09.2024
Ce fac în prezent autorii triplului asasinat din 2004, de la Mangalia. Doi...
Click.ro
Publicat 28.09.2024
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din...
Useit
Publicat 28.09.2024
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la...
Redacţia.ro
Publicat 27.09.2024
Primele cuvinte ale soldatului ucrainean care tăcea de un an și nu vorbise cu...
libertatea.ro
Publicat 27.09.2024
Lizzo a vorbit despre procesul ei de slăbire: „5 luni de antrenamente cu...
ZU
Publicat 28.09.2024
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Hello taste
Publicat 28.09.2024
Mezinul familiei: 8 fraze pe care psihologii îi îndeamnă pe părinți și...
Deparinti
Publicat 28.09.2024
Ce se întâmplă cu autostrăzile care vor lega Moldova de Muntenia...
ziare.com
Publicat 28.09.2024
Sherlyn le răspunde criticilor în privința creșterii copilului său. Ce...
Happy
Publicat 27.09.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce se întâmplă când dormi. Modificările pe care le produce somnul în organism
Medicool
Publicat 28.09.2024
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru...
orangesport.ro
Publicat 26.09.2024