Antena Meniu Search
x

Raportul zdrobitor în cazul Felecanu de la Iaşi. Experţii cred că Monica a fost aruncată de iubit pe geam. Tânăra avocată a ajuns pe asfalt doar în lenjerie intimă

Apar noi detalii despre înfiorătoarea crimă care a avut loc pe 18 iunie 2021, într-un bloc din Iaşi. Un raport de expertiză criminalistă arată că avocata Monica Cioată nu s-a sinucis. Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată, după ce a aruncat-o de la etajul 6 al unui bloc. Recent, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 13:54

Vezi și

Conform avocatului Adrian Cuculis, noul raport "vine şi distruge întreaga apărare (pe care noi o considerăm mincinoasă) a lui Felecanu. Proba aceasta era ultima din şirul lung de probe ce îi erau în defavoarea inculpatului. Probabil că vorba din lumea criminalistică “morţii vorbesc”, este adevărată. Raportul s-a bazat pe efectuarea unui experiment judiciar şi a fost analizată la propriu la microscop".

Tânara avocată a fost scoasă pe geam 

Potrivit concluziilor specialiştilor, "evenimentul petrecut în dimineaţa zilei de 19.06.2021, în jurul orelor 4.05, în imobilul din municipiul Iaşi, (....) soldat cu căderea de la înăţime a numitei Cioată MOnica şi decesul acesteia, nu a avut un caracter suicidal, victima fiind scoasă, contrar voinţei sale, pe fereastra bucătăriei apartamentului în cauză cu picioarele înainte şi cu faţa în jos, către pervazul ferestrei. Urmele striate multiple, care atestă interacţiunea dinamică între partea frontală a victimei (corp şi obiecte de vestimentaţie) şi tencuiala exterioară a clădirii, indică faptul că victima s-a zbătut pentru a scăpa din situaţia în care a fost adusă fără voia ei, ceea ce exclude categoric ipoteza sinuciderii", se arată în raport. 

Totodată, experţii spun că "nu pot stabili dacă victima a fost aruncată mai apoi de la nivelul pervazului acelei ferestre, ori a fost scăpată în timp ce se afla ţinută în afara ferestrei, cu centrul de greutate al corpului său situat la circa 1 m sub nivelul pervazului".

Pe acelaşi subiect

Filmul unei crime aproape perfecte

În noaptea fatală, Monica şi iubitul său tocmai se întorseseră de la o petrecere. Ajunşi în apartament, aceştia ar fi pornit un scandal mostru, iar avocatul şi-ar fi împins iubita peste geam. Zgmotul provocat de cădere i-a alertat pe vecini, care când au văzut cadavrul în faţa blocului au sunat imediat la 112.

Bărbatul a coborât să vadă ce s-a întâmplat abia după ce la faţa locului ajunseseră medicii şi oamenii legii. Expertiza medico-legală avea să releve şi faptul că tânăra era însărcinată. Ieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ce spuneau procurorii din Iași când au schimbat încadrarea

"La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al.1 C.p. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art.309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Raportul zdrobitor în cazul Felecanu de la Iaşi. Experţii cred că Monica a fost aruncată de iubit pe geam. Tânăra avocată a ajuns pe asfalt doar în lenjerie intimă