Încă 10 sesizări în cazul profesorului Alfred Bulai, după ce Parchetul a îndemnat victimele să ia legătura cu procurorii
Au început audierile în cazul profesorului Alfred Bulai. Cel care până la începutul acestei săptămâni a condus Departamentul de Sociologie de la SNSPA şi-ar fi convins studentele să se dezbrace în faţa lui, sub pretextul unui experiment sociologic. Generaţii întregi de tinere ar fi fost traumatizate astfel, dar au ascuns totul de ruşine ori de teamă. Victimele profesorului Alfred Bulai sunt acum îndemnate de Parchet să ia legătura cu procurorii.
De Bianca Iacob la 31.07.2024, 13:41Parchetul General a pus la dispoziţie o adresă de e-mail, unde victimele profesorului pot trimite sesizări, iar autorităţile promit că nu vor face publice identitatea acestora dacă nu îşi doresc. Şi facultatea face un apel ca toţi cei care ştiau de practicile profesorului Alfred Bulai şi care pot ajuta în această anchetă penală să ia legătura cu cei care instrumentează acest caz.
De marţi după-amiază şi până în această dimineaţă au fost primite peste 10 sesizări la adresa respectivă, potrivit surselor Observator, însă informaţiile nu vor fi făcute publice dacă victimele nu îşi doresc.
Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcţiile pe care le deţinea la SNSPA şi nici nu mai poate profesa. Iar Comisia de Etică face anchetă în cazul acestuia. Poliţia a mers la facultate pentru procedurile care se impun la început de achetă penală.
Traumele suferite de victime
- Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărţuire sexuală de Ana Birchall, fostul ministru al Justiţiei: "Aș vrea...
- Traumele ascunse de victimele profesorului Alfred Bulai. Încă o tânără rupe tăcerea: "A fost ca o boală pe...
- Parchetul le îndeamnă pe victimele lui Alfred Bulai să ia legătura cu procurorii: "Le vom asigura protecţia"
"În anul doi, repetând practica, am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos", a declarat Cătălina Tăbăcaru, fostă studentă. După 20 de ani de la această experienţă traumatizanză, Cătălina, una dintre victimele profesorului Bulai şi-a făcut curaj să dezvăluie abuzurile la care a fost supusă.
"Toţi am participat la o piesă de teatru improvizată. La final mi-a cerut să rămân. E foarte ciudat, pentru că următorul lucru pe care mi-l amintesc este faptul că eram dezbrăcată în faţa lui şi el era pe un fotoliu. Discuţia s-a purtat despre cum mă simt eu în momentul ăla și dacă vreau să se dezbrace și el şi i-am spus că nu vreau", adaugă Cătălina Tăbăcaru, fostă studentă. Au urmat două decenii în care s-a simţit ruşinată şi vinovată pentru ce s-a întâmplat.
"A fost aşa, ca o negură, ca o boală pe care voiam să o uit. Dezamăgirea pe care am simţit-o faţă de mine a fost ceva colosală. M-am murdărit eu pe mine. A fost ceva total dezamăgitor. Nu aveam tăria de caracter să ies în faţă să fac astfel încât lucrurile astea să nu se întâmple şi altora", mai spune Cătălina Tăbăcaru, fostă studentă.
Prin experienţe asemănătoare, care le-au marcat pe viaţă, au trecut multe dintre fostele sale studente, care au povestit totul pentru site-ul de investigaţii snoop.ro. Sociologul i-a fost profesor şi Elenei Trifan timp de mai mulţi ani şi mentor la un program după doctorat.
"A spus că dacă vreau să fac serios acest program, ar trebui să îi scriu lucruri despre mine. Să mă deschid, să mă descriu, să mă ajute el sa ma dezvolt. Am înghețat, deși aveam o vârstă, nu eram un copil. Îmi amintesc, că după ce m-am întors, trei ore nu am putut să scot un cuvânt pentru ca m-am simțit abuzată emoțional", a declarat Elena Trifan, fostă studentă.
Pentru Observator, profesorul Alfred Bulai a făcut prima declaraţie. "Nu vreau să fac niciun comentariu, întâi voi vorbi în faţa colegilor mei de la comisia de etică aşa cum mi se pare normal. Aşa că nu pot să vă ajut cu niciun fel de comentariu. O să fiu anunţat, bănuiesc că decizia o să se ia azi, habar nu am, nu ştiu. Nu ţin legătura cu ei", a spus Alfred Bulai.