Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărţuire sexuală de Ana Birchall, fostul ministru al Justiţiei: "Aș vrea să te vizualizez epidermic"

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a afirmat marţi seară că a fost hărţuită sexual în 2008 de sociologul Marius Pieleanu pe care îl numeşte un "prădător sexual la fel ca profesorul Alfred Bulai". "Profesorii de la SNSPA știau că atât Bulai, cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD știau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu" acuză Birchall într-un mesaj publicat pe Facebook. 

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 13:07

Marius Pieleanu şi Ana Birchall
Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărţuire sexuală de fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall Aș vrea să te vizualizez epidermic - Agerpres foto / Facebook / Ana Birchall

Fosta ministră a Justiţiei Ana Birchall, care va candida ca independent la alegerile prezidenţiale din toamnă, îi acuză pe foştii colegi din PSD că au tăcut, inclusiv pe Mircea Geoană, deşi ştiau că este hărţuită de Marius Pieleanu care a continuat să fie chemat în studiourile de televiziune.

Redăm mai jos mesajul integral publicat de Ana Birchall

"„Aș vrea să te vizualizez epidermic”, „vreau să te fac vedetă”, „ești prea frumoasă ca să fim amici”. Când eu eram hărțuită sexual de sociologul-profesor-star TV-făcător de sondaje Marius Pieleanu în 2008, unde erau marii bărbați de stat să mă apere? De ce, după ce presa a scris atunci despre modul scârbos în care Pieleanu mă agresa, nu a existat nicio investigație de presă, iar marele profesor a continuat să fie chemat în studiourile de televiziune?

Articolul continuă după reclamă

Când, în același an, 2008, a început una dintre cele mai mizerabile campanii de defăimare și de denigrare cu informații false despre mine, când se spunea că „am apărut în filmulețe erotice cu Mircea Geoană”, unde a fost majoritatea presei, cu atât mai mult cu cât cel care a lansat acea mizerie era coleg de breaslă? Unde au fost cănd toate instanțele de judecată au spus clar că “totul a fost o campanie de defăimare si denigrare cu informații false pentru a mă elimina din politică”?

Pe acelaşi subiect

Unde au fost colegii mei?Unde a fost Mircea Geoană care, deși știa adevărul, ca un laș, a tăcut și, astfel, a permis ca eu să fiu abuzată și insultată public, la nivel național!

Tot ca un laș tace și acum, deși ar fi trebuit ca măcar acum să aibă un dram de bun simț și să ceară scuze familiei mele, pentru că datorează aceste scuze! A tăcut și tace ca un laș!

Toți știau și nimeni nu a zis nimic. Acesta este România noastră? Una în care femeilor le este frică să se machieze, ca atunci când merg la școală sau la serviciu să nu care cumva să atragă atenția unui șef care le poate distruge familia, viețile, viitorul?

Aceasta e România noastră, țara în care o femeie măritată, cu copil, trebuie să își pună cariera în cui atunci când are curajul să nu cedeze avansurilor șefului?

Mi s-a făcut rău când am văzut investigația de ieri despre Bulai de la Snoop. Pentru că mi-am dat seama că, deși am suferit enorm, eu sunt norocoasă, nu am trecut prin ce au trecut zecile de victime care au vorbit. Pentru că aveam un soț, o carieră (chiar daca profesional atunci am fost marginalizată), o siguranță pe care fetele abuzate de Bulai și de Pieleanu erau prea tinere să le aibă încă.

Toți știau. Profesorii de la SNSPA știau că atât Bulai, cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD știau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu.

Presa știa, au scris câteva ziare, dar au preferat să închidă ochii și să promoveze un monstru.

Și atunci când au apărut „filmulețele cu Geoană”, aceeași presă majoritară a preferat să tacă, să nu încerce să afle adevărul, să nu ia in seamă atunci ce am spus eu, o femeie!

S-au mulțumit cu titluri senzaționale, fără să le pese de ce am spus eu!

Aceleași campanii de defăimare le văd reluate și în ultimele luni, de când mi-am anunțat candidatura la președinția României!

Nu m-am lăsat, m-am luptat de una singură și am arătat și demonstrat cu documente, inclusiv câștigând în toate instanțele de judecată, că eu am spus mereu adevărul!

Buboiul s-a spart. Mă bucur enorm pentru generația de femei care vine după noi și care nu va mai trebui să trăiască în frică. Mă bucur enorm pentru generația mea de femei care în sfârșit este auzită.

Salut curajul femeilor extraordinare care au vorbit în ancheta despre Bulai. Le aștept pe toate celelalte victime ale șefilor, profesorilor, colegilor, bărbaților cu puterea-n mână, să spună adevărul. Căci doar așa ne facem bine!

P.S. Este prima mea fotografie de campanie electorală, în 2012."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este Ana Birchall

Ana Birchall, în vârstă de 50 de ani, este născută pe 30 august 1973, în Mizil, judeţul Prahova. Ea a fost ministră a Justiţiei, în Cabinetul Dăncilă în perioada 24 aprilie - 4 noiembrie 2019. A fost exclusă din PSD pe 12 noiembrie 2019, împreună cu Cosmin Guşă pentru că "a votat pentru învestirea Guvernului Orban". Între 4 ianuarie şi 29 iunie 2017 a fost ministră pentru Afaceri Europene. Ea a fost deputată în legislaturile 2012-2016 şi 2016-2020.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri politice » Sociologul Marius Pieleanu, acuzat de hărţuire sexuală de Ana Birchall, fostul ministru al Justiţiei: "Aș vrea să te vizualizez epidermic"