Două cluburi din Mamaia, închise temporar de ANPC. Comisarii au găsit muște, alimente expirate și șezlonguri neigienizate (Video)
Două cluburi din staţiunea Mamaia au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care au găsit mai multe nereguli ce țin de igienă, alimente şi distanţarea la mese.
De Ana Maria Ghiarasim la 24.07.2020, 13:00- Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei, iar un treilea a fost amendat cu 20.000 de lei.
- Cluburile au fost închise temporar pentru că nu respectau condiţiile de igienă şi nici distanţarea la mese.
Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei, iar un treilea a fost amendat cu 20.000 de lei.
Potrivit unui comunicat al ANPC, controlul din 23 iulie 2020, a fost efectuat sub coordonarea Veronicăi Valentina Mitran Piticu, Vicepreședinte și a lui Paul Anghel, Director general, comisarii ANPC au verificat modul în care prevederile legale, în ceea ce privește drepturile consumatorilor, sunt respectate în stațiunea Mamaia, polul de interes pentru turiști, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat.
Au fost controlați 5 operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 40.000 de lei și 4 avertismente.
Activitatea a 2 cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar.
Neregulile identificate de inspectorii ANPC:
- comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,
- comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,
- comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,
- utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,
- utilizarea bureților de sârmă,
- utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,
- lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.
- schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător
- utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică
- utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai
- prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare
- lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior
- lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit
- existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor
- utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat
- depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment
- utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui
- închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate
- lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil
- comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare
- utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți
- existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.
Reprezentanții ANPC anunță că activitatea Comandamentul Litoral 2020 va continua până la finalul sezonului estival, iar comisarii vor veghea permanent, în această perioadă, modul în care operatorii economici care își desfășoară activitatea la malul Mării Negre respectă drepturile consumatorilor aflați în vacanță.
Citește și: