Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 400 de filmări cu nereguli în trafic pe platforma de sesizări a poliţiei. Oamenii legii au dat însă numai opt amenzi

Poliţiştii au primit peste 400 de filmări în trei săptămâni de la şoferii care şi-au reclamat colegii din trafic. Platforma de sesizări este invadată cu plângeri, dar agenţii au dat...numai opt amenzi. Majoritatea denunţurilor nu se încadrează la capitolul condus agresiv, iar agenţii fac apel la şoferi. Să fie atenţi ce trimit şi să nu îi mai pună să se uite cu orele la filmări care nu sunt probe pentru contravenţii. 

de Bogdan Dinu

la 22.11.2024 , 17:26

Într-o filmare trimisă pe hub-ul ministerului de Interne se văd doi şoferi care depășesc la limită un camion. Doar o secundă îi desparte de un impact frontal cu maşina care vine din sens opus. Bărbatul care era să devină victima imprudenţilor a trimis imaginile Poliţiei, dar şoferii nu au fost pedepsiţi. 

400 de filmări cu nereguli în trafic pe platforma de sesizări a poliţiei

"Filmulețul meu nu a fost luat în calcul pentru că nu se încadrează în categoriile pe care platforma le prezintă. Am fost nevoit să trag de volan, aproape să intru în șanț", a declarat Paul. 

Articolul continuă după reclamă

De o lună, de când şoferii agresivi pot fi reclamaţi, cu probe video, pe platforma specială pentru sesizări, poliţiştii au primit sute de filmări. Indiferent de gravitatea faptelor, ei iau în calcul doar cazurile care se încadrează într-una dintre categoriile prevăzute de lege şi care pot fi selectate pe site: şicanări cu frâne bruşte, flashuri ca să îşi facă loc sau slalom de pe o bandă pe alta. 

"Au fost transmise 423 de sesizări. Dintre acestea, 285 au fost invalidate de către colegii mei, iar 138 au fost validate, din care 8 au fost încheiate verificările", a declarat Bogdan Oproiu - Direcția Rutieră.

Cele mai multe înregistrări au fost primite de la şoferi din Alba, Prahova şi Suceava.

Din totalul sesizărilor trimise pe portalul Ministerului de Interne, până acum mai bine de jumătate au fost invalidate. Motivele sunt diverse: șoferii fie au trimis orice altceva decât imagini din trafic, fie au sesizat alte abateri, fie au ales să se răzbune pe alți șoferi, trimițând imagini trunchiate.

În alte cazuri, reclamanţii au uitat să treacă numărul de înmatriculare al maşinii conduse de șoferul agresiv sau chiar înregistrarea video. După ce poliţiştii verifică imaginile şi validează sesizarea, scriu şi trimit destinatarului procesul-verbal de constatare a contravenției. Amenzile ajung până la 825 de lei.

Tipuri de nereguli semnalate pe https://hub.mai.gov.ro/esar/sesizare/index

* deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta 

* întoarcerea vehiculului cu frâna de mână

* pornirea prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor 

* circulaţia la distanţă redusă faţă de alt vehicul

* reducerea bruscă a vitezei fără motiv întemeiat

* folosirea repetată a semnalelor, nejustificat, pentru a elibera banda 

* moped / motocicletă cu doar o roată pe carosabil 

* mersul vehiculului cu spatele în scopul intimidării 

* derapaj intenţionat controlat al vehiculului 

* accelerarea repetată a motorului, de natură să stânjenească persoanele din zona drumului

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » 400 de filmări cu nereguli în trafic pe platforma de sesizări a poliţiei. Oamenii legii au dat însă numai opt amenzi