"Era plin!" Coşmarul turiştilor care s-au trezit cu ploşniţele pe pernă într-o pensiune de lux din Maramureş. Patronul îi acuză că au trucat pozele
Weekend de coşmar pentru 21 de turişti în Maramureş. La o pensiune care se laudă cu peisaje şi confort ca în Bali, oamenii reclamă că au fost repartizaţi în camere insalubre, cu paturi pline de ploşniţe. Proprietarul se apără şi spune că vizitatorii au trucat imaginile, ca să nu plătească rezervările.
De Redactia Observator la 03.10.2023, 20:44Imaginile au fost surprinse într-una din cele mai luxoase pensiuni din nordul ţării. Supranumit și "Bali de Maramureș", locul este promovat drept o oază de linişte şi relaxare pe Internet. Pentru mai mulţi turişti, a fost însă un coşmar.
Probleme cu cazarea încă de la început
Turistă: La ora 3 noaptea am observat ceva pe pernă lângă mine. Când am tras perna, ne-am uitat cu atenţie, era plin. Efectiv, era plin de ploşniţe peste tot.
În opt din cele 11 camere rezervate, grupul a suprins, filmat şi fotografiat insectele care mişunau în voie.
Turistă: Am avut probleme de la început cu cazarea. Mirosul de mucegai, pe care l-am simţit toţi în camere. Camere nearisite. Acele ploşniţe de saltea nu au apărut peste noapte, de pe o zi pe alta. Era clar că era infestată toată cabana. Am început să ne căutăm, pe mâini, pe picioare, unde am văzut tot felul de înţepături.
Patronul aruncă vina pe turişti
Contactat de Observator, patronul, aflat şi el în vacanţă, acuză turiştii că au trucat imaginile ca să nu fie nevoiţi să achite cazarea. O cameră la pensiune costă aproximativ 400 de lei pe noapte.
Patron: Îi dau în judecată imediat după ce ajung acasă, să vedem care jură că au fost sau nu au fost muşcaţi. Noi am făcut dezinsecţie totală cu cele mai bune soluţii pentru câte gângănii sunt pe lumea asta.
Însă, pe site-urile de rezervări, oamenii s-au plâns încă de anul trecut de prezenţa ploşniţelor în camere. Şi la Direcţia de Sănătate Publică şi Protecţia Consumatorului au fost depuse până acum mai multe sesizări.
Dacian Manoliu, director CJPC Maramureș: Vom dispune control pentru a verifica şi a constata dacă acestea se adeveresc.
Ce sunt sfătuiţi turiştii
De regulă, ploşniţele nu transmit boli infecţioase, dar muşcătura lor poate provoca reacţii alergice. În plus, din vacanţă, acestea pot fi aduse acasă pe haine sau în bagaje.
Călin Pop, reprezentant firmă dezinsecție: Să încerce să nu scoată foarte multe haine, decât strictul necesar din geamantane şi geamantanul închis. Iar geamantanul pus pe un scaun. Ele se înmulţesc foarte repede. Problema cu ploşniţele este una deosebit de stringentă. Cel puţin două telefoane pe zi primesc primim.
Deşi aveau rezervate două nopţi, turiştii au renunţat la cazare după prima noapte. Patronul a acceptat ca aceştia să achite doar cele trei camere în care oamenii nu au fost muşcaţi de ploşniţe.