Gluma proastă a unor elevi din Timiş a alertat Poliţia şi Inspectoratul Şcolar. Ce era de fapt praful alb pe care îl prizau copiii
O glumă proastă a unor elevi a declanşat anchete de amploare la poliţie şi inspectoratul şcolar Timiş. Mai mulţi adolescenţi s-au filmat cum prizează un praf alb într-un liceu şi au postat imaginile. Au luat cazul în serios - aproape 10% dintre elevii de 16 ani din România au încercat deja drogurile, dar la final au constatat că era alarmă falsă.
De Iulia Pop la 28.03.2024, 20:43Poliţiştii şi profesorii s-au panicat pentru că anul trecut un elev din Lugoj a leşinat la şcoală din cauza drogurilor. Acum, filmarea care a declanşat anchete fulger a fost făcută în Colegiul Naţional Coriolan Brediceanu din Lugoj.
Aura Danielescu - şefa ISJ Timiş: Ne-am speriat cu toţii. De la cadre didactice, copii, părinţi. Nu este o glumă de care să râdem, nu este o glumă care să nu ne îngrijoreze. Pur şi simplu Este o faptă a copiilor care ne arată că este periculos ce se întâmplă pe reţelele de socializare.
În căutarea viralului: "droguri" în şcoli
După investigaţii, poliţiştii şi profesorii au aflat că praful alb prizat de un elev de clasa a opta era un medicament de răceală pisat, amestecat cu gumă de mestecat
Aurelian Sima - director Liceul "Coriolan Brediceanu": Băiatul care apare în filmare simula că ar folosi substanţe interzise, lucru dovedit din cercetările poliţiei şi a noastră ca şi şcoală că este fals. Au vrut să facă o glumă proastă.
"Imaginile care au circulat o perioadă inclusiv pe o reţea de socializare a fost filmată într-una dintre băile acestei unităţi de învăţământ. Cei patru elevi implicaţi se pot alege cu scăderea notei la purtare", transmite Iulia Pop, reporter Observator.
Tatăl elevului din filmarea controversată este medic. Şi-a testat imediat fiul pentru substanţe interzise.
Alexandra Petrovici, PDC IPJ Timiş: Tânărul în cauză ar fi fost transportat la spital de către părinţii săi în vederea efectuării de investigaţii, rezultând faptul că viaţa acestuia nu a fost pusă în pericol.
Campania Observator „Pericol naţional. Drogul bate viaţa“ atrăgea atenţia încă de acum doi ani că vârsta consumatorilor de droguri este din ce în ce mai mică, iar în clinicile de dezintoxicare ajung şi copii de 12 ani. 3.000 de tineri au fost declaraţi consumatori anul trecut. Autorităţile au pus la dispoziţie numărul TelVerde 0.800.8.700.70 pentru cei care vor să scape de viciul periculos.