Antena Meniu Search
x

Patru elevi de clasa a 8-a s-au filmat prizând paracetamol, apoi s-au lăudat cu isprava pe reţelele de socializare

Scene incredibile surprinse în toaleta unui liceu din oraşul Lugoj. Patru elevi de clasa a opta s-au filmat în timp ce se distrează prizând un praf alb cu ajutorul unui pai de hârtie. Ca şi când nu ar fi fost de ajuns, elevii au postat înregistrarea pe o reţea de socializare. Poliţia a deschis o anchetă, mai ales că anul trecut, un adolescent a leşinat în faţa altui liceu, tot din oraşul Lugoj şi a fost dus cu o ambulanţă la spital, unde a declarat că a consumat droguri.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 28.03.2024, 13:29

Vezi și

Potrivit anchetei, un băiat şi trei fete au prizat paracetamol, un medicament uzual, aşa cum au declarat poliţiştii. Ba mai mult, s-au şi lăudat cu isprava lor pe reţelele de socializare, însă la scurt au şters înregistrarea. 

Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a descis la unitatea de învăţământ. Asupra elevului a fost găsită o folie de paracetamol. Băiatul a fost dus la spital, pentru a-i fi prelevate probe biologice. de către părinţii săi, care lucrează în sistemul medical. Rezultatele au arătat că viaţa sa nu a fost pusă în pericol şi nu ar fi consumat substanţe interzise.

Este în desfăşurare şi o anchetă la nivelul şcolii, la fel şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Timiş.Cel mai probabil, cei patru elevi de clasa a VIII-a se vor alege cu nota scăzută la purtare. 

Fenomenul drogurilor în şcoli

Pe acelaşi subiect

În şcoli, drogurile au ajuns să se vândă precum bomboanele. 3.000 de tineri au fost declaraţi consumatori numai anul trecut, şi încep să se drogheze de la vârste tot mai fragede. Specialiştii le spun părinţilor la ce semne să fie atenţi, ca să-şi poată salva la timp copiii: de exemplu ochii roşii, pupilele dilatate şi comportamentul agresiv. 

"Dacă aş vrea, mă duc la un băiat acolo, îi cer şi îmi dă imediat pe 50 de lei cristal, cocaină, iarbă", este mărturia unui elev. Cam atât de uşor au acces la droguri elevii din şcolile din Capitală. Aproape fiecare unitate de învăţământ are un dealer de stupefiante.

Potrivit statisticilor antidrog, aproape 3.000 de adolescenți şi elevi din şcolile din ţară au fost declarați consumatori de droguri anul trecut. Numarul real al tinerilor care consuma substante interzise este insa mult mai mare, iar media de vârstă de la care incep să consume este de 13 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Patru elevi de clasa a 8-a s-au filmat prizând paracetamol, apoi s-au lăudat cu isprava pe reţelele de socializare