Video "Domnu' cu farfuria, ce este asta?" Brăileni prinşi în timp ce se drogau într-o maşină, pe o stradă lăturalnică
Descoperire şocantă a jandarmilor din Brăila! Droguri, la farfurie! Iar trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant chiar în timp ce se drogau, într-o maşină parcată pe o stradă lăturalnică.
- Domnu' cu farfuria, ce este asta?
- Eu sunt şofer, doar i-am luat să-i duc la hotel. Atâta tot. Eu nu am treabă.
Bărbaţi prinşi în timp ce se drogau, pe o stradă din Brăila
Autorităţile au intrat la bănuieli şi au început să-i controleze, deoarece indivizii s-au comportat ciudat la vederea jandarmilor. Ba, au ieşit precipitaţi din autoturism cu farfuria acoperită de staniol în mână.
- "Substanţele mi-au furat ce aveam mai frumos". Mărturia cutremurătoare a Alexandrei, tânăra care s-a luptat 10...
- Un selfie i-a costat un dosar penal pe 3 fraţi din Galaţi. Prinşi de jandarmi cu droguri asupra lor, în timp ce...
- Cum trec nestingherite droguri de mare risc prin România. "Secretul" din coletele livrate de Poşta Română sau...
Sub ambalaj, oamenii legii au descoperit dogurile şi un briceag.
Bărbaţii sunt acum cercetaţi penal.
Legea pentru înființarea Registrului traficanţilor de droguri a fost promulgată
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.
Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, la sfârșitul lunii februarie, cu 246 de voturi "pentru" și două abțineri. "Am iniţiat acest proiect, împreună cu colegi din PNL, din nevoia de a avea un instrument cu rol în prevenirea şi combaterea traficului de droguri. Mai ales că sunt traficanţi care recidivează. Registrul reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi a celor au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie", susţinea Alina Gorghiu. Conform acesteia, este vorba de o bază de date cu ajutorul căreia poliţia va putea să verifice "unde sunt traficanţii, ce fac, ce serviciu au, cu cine intră în contact, dacă sunt la un festival sau dacă stau în preajma şcolilor". "În funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani. În această perioadă, poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri", adaugă ministrul Justiţiei.
Alina Gorghiu mai precizează că, în România, consumul şi traficul de droguri sunt pe un trend ascendent, iar statisticile arată că anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri. Conform acesteia, este vorba de o bază de date cu ajutorul căreia poliţia va putea să verifice "unde sunt traficanţii, ce fac, ce serviciu au, cu cine intră în contact, dacă sunt la un festival sau dacă stau în preajma şcolilor". "În funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani. În această perioadă, poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri", adaugă ministrul Justiţiei.
Alina Gorghiu mai precizează că, în România, consumul şi traficul de droguri sunt pe un trend ascendent, iar statisticile arată că anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰