O nouă ciorbă românească a devenit marcă înregistrată internaţional. Delicatesa din zona Bucovinei i-a cucerit şi pe cei mai pretenţioşi
Românii iubesc ciorba şi asta o ştim cu toţii. De aceea putem spune cu mândrie că începând de astăzi avem, oficial, un nou tip de ciorbă, înregistrat la OSIM. Originile acestui preparat se află în bucătăriile gospodinelor din Ciocăneşti, comuna muzeu a Bucovinei. Reţeta este o combinaţie inedită de arome de păstrăv afumat, hribi şi legume. Cei care vor să guste din noua ciorbă românească o pot face la Festivalul Păstrăvului din Ciocăneşti.
De Angela Bertea la 15.08.2023, 21:40Această ciorbă nu se prepară foarte greu. Avem nevoie doar de câteva ingrediente. Facem prima dată o supă de legume rădăcinoase, morcovi, ţelină şi ardei, după care pregătim morcovul pe care îl călim împreună cu hribi şi cu păstrăvul.
Se întrepătrund foarte bine iar la cea de a treia etapă, una foarte importantă, amestecăm gălbenuşul de ou cu smântână iar apoi trebuie turnat puţin câte puţin cu grijă pentru a nu tăia preparatul. Pentru că vorbim de Festivalul Păstrăvului, avem aici şi păstrav afumat şi prăjit, precum şi sarmale cu păstrav.