Ospăț la stână, în Bucovina. Turiștii nu se îndură să plece din peisajul de poveste de la poalele munților. ”Este ca în Rai”
Sunt ultimele ore de distracţie pentru cei care se întorc de mâine la muncă, dar ospitalitatea bucovineană i-a tentat pe mulţi să mai rămână. Petrecerile continuă în pensiuni, iar pârtiile sunt încă pline. Ca să facă şi mai grea despărţirea, gazdele au plusat cu un ospăţ la stână.
De Redactia Observator la 02.01.2022, 20:44- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Oaspeţii au fost poftiţi la un prânz câmpenesc la stână. Într-un peisaj de poveste, la poalele munților Stânișoarei, nea Ilie şi-a răsfăţat musafirii cu preparate tradiţionale delicioase.
Nea Ilie: ”Specialitatea zilei, mielul în jintuit. Pregătim balmoşul cu mielul. Mai spre seară facem grătare”.
Atmosfera a fost întreținută de fluierașii din zonă.
După muzică şi dans, a urmat ospăţul. Verdictul pentru întreaga experienţă: de neuitat.
Turist: ”În Bucovina este senzaţional. De la mâncare, de la băutură. Am mâncat un balmoş şi miel la ceaun. Foarte bun, senzaţional”.
Turistă: ”Totul este la perfecţie. Este ca în Rai”.
Gazdele din Bucovina se pregătesc deja pentru Revelionul următor
Gazda spune că deja are rezervări făcute chiar și pentru Revelionul următor.
Filuță Cerlincă, proprietar pensiune: ”Noi ne-am pregătit cu o săptămână înainte, în care am tăiat porcii, viţei, găini şi am pregătit totul tradiţional. Foc de tabără, petreceri în fiecare seară, fanfară, urături asta este Bucovina”.
Iar plimbarea cu trăsura arată turiştilor splendoarea plaiurilor bucovinene.
Când se lasă seara, toată lumea se strânge în jurul focului de tabără pentru o ultimă amintire memorabilă.