Antena Meniu Search
x

Video Revelion 2022. Preţul unui sejur de poveste în Maramureş. Surprize pentru turişti

În Maramureş şi Bucovina este mare agitaţie. Proprietarii pensiunilor fac ultimele pregătiri pentru vacanţa de Revelion. Turiştii sunt aşteptaţi cu bucate tradiţionale apetisante, dar şi cu urături şi datini specifice locului. Iar pe cei sătui de bunătăţi şi odihnă, pârtiile de schi şi de săniuş îi aşteaptă la distracţie.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 29.12.2021, 17:58

Vezi și

Cozonaci crescuţi şi fragezi, şunculiţă afumată, cârnăciori şi un păhărel de pălincă, toate savurate într-un decor tradiţional. Aşa se sărbătoreşte Revelionul în Maramureş, iar oamenii sunt încântaţi. "Zonă foarte frumoasă, oameni foarte ospitalieri, mâncare tradiţională naturală, de casă. Iarna la munte, vara la mare. Aşa e cel mai frumos", mărturiseşte un bărbat.

Într-o pensiune de la poalele munţilor Gutâi, pregătirile pentru turişti sunt în toi, iar gazdele abia aşteaptă să le treaca pragul următorii oaspeţi. "Îi aşteptăm cu de toate, cu produse tradiţionale, cu pâine de casă făcută la cuptor, cu cârnaţi, cu coaste, cu pomana porcului. Cu ce e mai bun şi mai frumos în Maramureş îi aşteptăm", spune Viorica Hotea, proprietară pensiune.

Revelion 2022. Cât costă un sejur în Maramureş

Oamenii sfinţesc locul, iar ospitalitatea maramureşenilor atrage foarte mulţi turişti şi anul acesta. În pensiunile tradiţionale din Maramureş, preţurile pornesc de la 350 de lei de persoană pe sejur şi, pe lângă bucate alese, turiştii se pot bucura şi de o plimbare cu căruţa.

Pe acelaşi subiect

Distracţie pe pârtiile de schi

Zăpadă multă este şi în Bucovina, iar pârtiile sunt pregătite pentru temerari. În Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurată astăzi o pârtie nouă, iar cei dornici să schieze pe zăpada proaspăt bătătorită nu s-au lăsat aşteptaţi. 

Pârtia se adresează începătorilor şi accesul e gratuit. Copiii care vin aici să înveţe să schieze au la îndemână şi o bandă rulantă cu ajutorul căreia pot urca până în vârful pârtiei. Doar astăzi şi mâine, cei care vor să folosească acest covor rulant o pot face fără să plătească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Revelion 2022. Preţul unui sejur de poveste în Maramureş. Surprize pentru turişti