Parcurile Capitalei s-au transformat în şantiere. Reacţia unei turiste străine: "Bucureştiul nu are atât de multe atracţii"
În plină primăvară, parcurile Capitalei s-au transformat în şantiere. Municipalitatea a început să asfalteze arterele stricate, să repare băncile şi să cureţe spaţiile verzi aşa că aleile sunt blocate pentru cei care vor să facă o plimbare în aer liber. În faţa Teatrului Naţional, lucrările vor dura încă o lună, iar în Tineretului, până la toamnă.
De Andreea Milea la 13.04.2023, 20:31Spaţiul verde din zona Universităţii nu se mai vede de panouri. Angajaţii primăriei l-au îngrădit şi au început lucrările.
Andreea Milea, reporter Observator: Parcul din faţa Teatrului Naţional a devenit şantier şi va rămâne aşa aproape o lună, timp în care vor fi refăcute aleile şi vor fi montate bănci noi.
Potecile, refăcute din granit, vor costa 300.000 de lei.
Dumitru Stan, şef de şantier: În momentul ăsta lucrăm mai redus, la 6 muncitori.
- O turistă daneză a vrut să ajungă la Braşov, dar s-a rătăcit în beznă. Unde au găsit-o jandarmii
- O plimbare cu mocăniţa, plină de emoţii pentru o turistă însărcinată. Apucată de contracţii când mai avea...
- Distracţia de pe pârtie s-a încheiat la spital. Şase turişti s-au accidentat grav doar în Poiana Braşov
Reporter: De când nu s-au mai făcut lucrări aici, în acest parc?
Dumitru Stan: În acest parc? Cred că de 20 de ani, cel puţin.
Femeie: Poate când vom reveni va fi gata. Va arăta mai bine. Ar putea fi mai mult flori, mai multe bănci.
Şi în parcul Tineretului este greu să te plimbi. Multe alei sunt blocate după ce angajaţii primăriei au început asfaltările.
Femeie: Calculaţi cât e din noiembrie până acum? La sfârşitul lui noiembrie au început! Sper că termină într-o săptămână.
Cristian Hiver, director TCMB: Planul nostru este de a termina toate aleile din Tineretului în 5 luni. Vom încerca să avem un plan în care să restricţionăm cât mai puţin, să avem deranj cât mai puţin.
Pe lângă asfaltări, primăria a început să cureţe aleile şi să toaleteze copacii din Tineretului, dar muncitorii nu par să aibă mult spor.
Reacţia unei turiste străine, "întâmpinată" de şantierele din parcuri
Bărbat: Când e să se întâmple necazuri, se întâmplă.
Reporter: Sunt vechi?
Bărbat: Sunt cauciucurile de iarnă. Era normal să le schimbăm.
Şi bătrânul Cişmigiu s-a bucurat de reparaţii. Scândurile rupte ale băncilor au fost înlocuite. Podul Mare încă nu a fost deschis.
Andreea Milea, reporter Observator: Lucrările la podul mare din Cişmigiu au început la finalul verii trecute şi s-au încheiat în luna martie. Chiar şi aşa, până acum podul nu a fost deschis pentru că Primăria Capitalei nu a făcut recepţia.
Bărbat: E pasajul ăla Basarab care a fost construit cândva, nu e nici azi receptionat. Ce vă miră că nu s-a receptionat podul din parcul Cişmigiu? E jenant.
Turistă: Am venit să vedem podul şi vedem că este în construcţie aşa că suntem dezamăgite. Cred că atunci când apa va fi pusă aici va arăta foarte frumos. Bucureştiul nu are atât de multe atracţii pentru turişti.