Antena Meniu Search
x

Video Distracţia de pe pârtie s-a încheiat la spital. Şase turişti s-au accidentat grav doar în Poiana Braşov

De Florii şi de Paşte, mai frumos ca de Crăciun. Este visul devenit realitate al schiorilor care au avut în iarnă un sezon extrem de scurt. Acum, e zăpadă perfectă pe mai multe pârtii din ţară şi turiştii au umplut staţiunile. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.04.2023, 21:24

Vezi și

Pe schiuri, de Florii. Aşa a fost vacanţa a sute de români în acest weekend care au sărbătorit pe pârtiile din inima ţării. În Masivul Postăvarul sau Poiana Braşov distracţia a început încă de la primele ore ale zilei. 

"Doream de mult, noi n-am apucat iarna asta să schiem foarte mult şi am zis că e momentul", spune o femeie. 

Zăpada de aprilie, numai bună pentru schiat

Femeie: Zăpada e bună pentru schiat pentru vremea asta, nu e perfectă, vineri era mult mai bine, dar na... e perfect pentru aprilie. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: În zona superioară a Masivului Postăvarul sunt deschise patru pârtii de schi, iar aici, în staţiunea Poiana Braşov, pârtia pentru începători Bradul. Stratul de zăpadă are o grosime între 5 şi 25 de centimetri. 

În comparaţie cu zilele de Crăciun, când în Poiana Braşov nu s-a schiat deloc, iar oamenii au stat la iarbă verde, de Florii, zăpada a fost cea care a pus stăpânire. 

Cătălin Petrescu, Salvamont Poiana Brașov: Zăpada este foarte bună, dimineaţa vorbim de o zăpadă dură, de o zăpadă specifică sezonului de iarnă. Doar că în a doua parte a zilei, din cauza căldurii se înmoaie foarte mult şi devine foarte grea.

"Toată săptămâna am stat şi a fost superb. Ne-am distrat zi de zi", povesteşte un băiat. 

De la distracţie, la spital

Unii, însă, au ajuns de la distracţie la spital. În ultimele 24 de ore, doar în Poiana Braşov, şase persoane s-au accidentat grav şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ca vântul au zburat schiorii şi pe domeniul schiabil Transalpina. 

La Rânca a nins ca în plină iarnă. Iar turiştii s-au bucurat de zăpada proaspătă abia după orele prânzului. Sezonul de schi se va prelungi până pe 17 aprilie, iar dacă temperaturile rămân scăzute, administratorii pârtiilor spun că am putea avea un 1 Mai cu adevărat exotic: pe schiuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Distracţia de pe pârtie s-a încheiat la spital. Şase turişti s-au accidentat grav doar în Poiana Braşov