Peste 50 de polițiști din Dolj, voluntari la o acţiune de ecologizare. Au ajutat la strângerea deșeurilor de pe malul Jiului
Oamenii legii din Dolj şi-au propus să lase haina de poliţist şi să o îmbrace pe cea de voluntar. Alături de repezentanţi ai asociaţiilor de mediu, poliţiştii au participat la o acţiune de ecologizare, ce a avut drept scop protejarea mediului înconjurător. În doar câteva ore, au strâns peste o tonă de deşeuri de pe malul Jiului. Acţiunea a avut loc în contextul faptului că săptămâna aceasta marcăm 201 ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.
De Cristina Oprea la 21.03.2023, 08:03Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de poliţişti alături de voluntari şi reprezentanţi ai asociaţiilor de mediu, s-au adunat pe malul Jiului. Dotaţi cu mănuşi şi saci, au luat la periat împrejurimile şi au adunat PET-uri, sticle şi alte gunoaie abandonate sau aduse de viitură.
Cristian Grigorescu, ipj Dolj: S-au oferit voluntari peste 50 de poliţişti din cadrul IJP Dolj.
Ana-Maria Predilă-Caravana ecologizării: Ne bucurăm foarte mult de sprijinul poliţiei din judeţ. Sunt extraordinari, s-au mobilizat foarte bine şi pe noi ne ajută foarte mult pentru că sunt un exemplu de responsabilitate şi de bună practică.
Oamenii legii din Dolj şi-au propus să lase haina de poliţist şi să o îmbrace pe cea de voluntar
- Râul Jiu, poluat cu păcură și praf de cărbune de la Termocentrala Rovinari. Anchetă în Gorj
- Bărzoiul Peter, primul care vesteşte primăvara într-un sat din Covasna. De 6 ani, revine negreşit la cuibul...
- Mii de români, la coadă să se angajeze pe salarii care ajung şi la 10.000 de lei. "Ăsta e drumul meu în viaţă"
Dupa nici o oră, maşinile salubrităţii au început să se umple.
Cristina Oprea, reporter Observator: Potrivit unei asociaţii de mediu, zeci de mii de tone de deşeuri rămân anual necolectate în judeţele riverane Dunării. Multe dintre ele, pe malurile râurilor. Purtate de afluenţi, gunoaiele ajung în Dunăre, pentru ca mai apoi, să sfârşească în Marea Neagră.
Datele specialiştilor în mediu sunt îngrijorătoare şi ar trebui să mobilizeze cât mai mulţi voluntari. O spun şi reprezentantii ONG-urilor care se ocupă cu ecologizarea apelor.
Dan Mirea-Asociația "Ape fara plastic": Foarte greu avem acces la voluntari.
Cristina Oprea, reporter Observator: De ani de zile adunaţi deşeuri de pe râul Jiu. Care sunt cantităţile pe care le colectaţi în fiecare an?
Dan Mirea-Asociația "Ape fara plastic": În medie patru, cinci tone.
Ana-Maria Predilă, Caravana ecologizării: Ceea ce ne dorim prin Caravana Ecologizării este să tragem un semnal de alarmă cu privire la aruncarea iresponsabilă a deşeurilor.
Acţiunile poliţiştilor doljeni continuă şi zilele următoare, cu o campanie de împădurire şi una de donare de sânge.