Antena Meniu Search
x

Video Râul Jiu, poluat cu păcură și praf de cărbune de la Termocentrala Rovinari. Anchetă în Gorj

Este anchetă în Gorj după o poluare accidentală pe râul Jiu. În apă au ajuns păcură și praf de cărbune, prin canalul de evacuare a apei uzate de la Termocentrala Rovinari. Instituțiile de mediu verifică sursa de poluare și dacă au avut de suferit peștii ori rețeaua de alimentare cu apă a localităților din apropiere.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.03.2023, 07:46

Vezi și

"Incidentul s-a petrecut în apropierea termocentralei Rovinari. Angajaţi de la sistemul de gospodărire a apelor Gorj au intervenit în zonă să diminueze unda de poluare în aval. Din primele date vorbim de produse petroliere şi praf de cărbune care au ajuns în apă pe o lungime de aproximativ 250 de metri​", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Anchetă: Poluare accidentală pe Jiu

"S-au făcut investigaţii în zonă, s-au luat probe de apă şi urmează ca reprezentanţii Apelor Române să verifice sursa de poluare. Nu se ştie deocamdată cu exactitate dacă au avut de suferit peştii sau animalele din aval care obişnuiesc să se adape din Jiu. Ştim însă că nu de puţine ori pescarii au tras un semnal de alarmă privind poluarea care omoară peştii, pentru că acestor poluări accidentale li se adaugă şi gunoaiele care ajung în ape. Ultimele statistici arată că în fiecare am aproximativ 8 milioane de tone de plasic ajung în oceane", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Râul Jiu, poluat cu păcură și praf de cărbune de la Termocentrala Rovinari. Anchetă în Gorj