Antena Meniu Search
x

Video Mii de români, la coadă să se angajeze pe salarii care ajung şi la 10.000 de lei. "Ăsta e drumul meu în viaţă"

Surpriză de proporţii un târg de joburi în IT din Bucureşti. Mii de oameni au stat la coadă să depună CV-uri la evenimentul organizat la Parlament. Salariul mediu în IT era aproape 10.000 de lei la sfârşitul anului trecut. În cel mai rău caz va rămâne la fel şi în 2023, cred experţii. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 11.03.2023, 20:19

Vezi și

"Evenimentul şi-a deschis porţile în jurul orei 11, iar în primele două ore, la Palatul Parlamentului, au ajuns mai bine de 3.000 de persoane. Asta înseamnă mai mult decât anul trecut în ambele zile de târg", spune Alexandra Marin, reporter Observator.

La coadă pentru angajări în IT

Târgul are loc de foarte mulţi ani, dar numărul participanţilor la ediţia din acest an i-a luat prin surprindere pe organizatori. "Nu mă aşteptam să vină atât de mulţi oameni. Ne aşteptam ca anul trecut, să depăşim 3.000 de participanţi, dar suntem puţin copleşiţi de număr, dar mă bucur să văd asta. Cei mai mulţi sunt studenţi de la un profil tehnic", declară Bianca Maşala, manager proiect.

Alt lucru care i-a surprins pe organizatori a fost că multe cereri de angajare veneau de la studente. În condiţiile în care deja patru din zece angajaţi din IT sunt femei. Alexia este în anul 3 la facultatea de automatică şi calculatoare şi a depus câteva CV-uri.

Pe acelaşi subiect

"Mă bucur să văd fete în domeniu şi care înceracă să îşi găsească un job în acest domeniu care este de obicei dominat de bărbaţi. Mi-a plăcut foarte mult să mă joc pe calculator când eram mică, am descoperit o pasiune din a dezasambla calculatoare şi a mă juca, aşa că am zis că ăsta e drumul meu în viaţă", povesteşte Alexia, studentă.

Zeci de companii IT fac angajări

La eveniment au fost prezente peste 70 de companii, care oferă sute de job-uri sau internship-uri. "Până acum, toţi copiii şi tinerii au avut o aşteptare realistă. Chiar vor să înveţe, să intre în câmpul muncii şi să se dezvolte. Nu cred că am avut pe cineva care să ne întrebe: Şi cât o să câştig? Oamenii vin să înveţe şi asta e foarte bine", spune Dragoş Drăgan, test lead.

Cu peste 200.000 de angajaţi, piața IT din România produce 7% din PIB și a depășit valoarea de 9 miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Mii de români, la coadă să se angajeze pe salarii care ajung şi la 10.000 de lei. "Ăsta e drumul meu în viaţă"