Preparatul comandat de un bărbat din Iaşi de 500 de ori într-un singur an
România e pe locul doi la comandat pizza - întrecem chiar şi capitala Italiei la acest capitol. Astăzi, de Ziua Internaţională a Pizzei, am provocat un bucătar din Italia şi unul de la noi să prepare o Capriciossa, ca să vedem dacă mâncăm ce trebuie.
De Ingrid Tîrziu la 09.02.2024, 21:39- Schema după care patronii Nordis ar fi obţinut 195 de milioane de euro. Vladimir Ciorbă, la DIICOT. DETALII la Observator 19:00
- Observator News, lider între aplicaţiile de ştiri din România în ianuarie 2025
Peste 5 milioane de pizza! Nu este numărul de preparate comandate în Italia, ci chiar la noi, în România.
Cum a fost inventată pizza
Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Datele ne arată că suntem mari fani ai acestui preparat italian, aşa că astăzi facem un experiment. Am vorbit cu un bucătar român şi l-am rugat să ne facă o reţetă de pizza tradiţională. Ceea ce nu ştie însă este că am vorbit şi cu un bucătar italian şi vom face practic acceaşi pizza în două bucătării, în colţuri diferite ale lumii. Aşa vom afla dacă noi, românii, într-adevăr apreciem pizza autentică italiană.
Aluat fin, sos de roşii, mozzarella, anghinare, ciuperci, măsline şi nu în ultimul rând, deliciosul prosciutto cotto! Un bucătar din Salerno şi unul din Bucureşti au urmat aceeaşi reţetă de Capriciosa. Gustul este diferit, pentru că tehnica diferă. În italia, şunca este pusă înainte să intre pizza în cuptor. În România, se adaugă crudă, după ce aluatul copt a fost scos din cuptor.
- S-a întors în România după studii şi şi-a deschis o afacere. Ideea genială cu care un tânăr italian stabilit...
- Cele mai comandate 3 feluri de mâncare în 2023. De câţi bani comandă românii lunar
- Secretul afacerii de succes deschise de Sergiu, românul care a dat lovitura în Marea Britanie după ani de chin în...
Alex Ilinca, chef: Ea a venit ca o curăţenie în frigider şi s-au pus ingredientele care trebuiau să plece de acolo. Astăzi, se folosesc aceleaşi ingrediente, dar de o calitate foarte ridicată. Uşor, uşor încercăm să rafinăm gusturile oamenilor astfel încât să nu trebuiască să facă o excursie până în italia şi să le găsească, la noi, aici.
Un bărbat din Iaşi a comandat 500 de pizza într-un singur an
Gusturile se educă, aşa că românii au înţeles că autentic italian înseamnă reţete simple şi ingrediente de calitate.
Comenzile pentru pizza sunt mai multe la Bucureşti decât la Roma sau Barcelona, conform unei platforme de livări. Campion este, însă, un bărbat din Moldova.
Mihnea Pană, PR manager platformă de livrare: Acest titlu îi revine anul acesta unui utilizator din Iaşi care a comandat peste 500 de pizza doar anul trecut. Am înregistrat minutul de aur pe 20 decembrie, la 11:57, când s-a comandat în medie o pizza la trei secunde.
Şi pizza a fost afectată de creşterea preţurilor. Anul trecut, s-a scumpit cu 6,5% în România, ușor peste media Uniunii Europene.