Antena Meniu Search
x

Video Cele mai comandate 3 feluri de mâncare în 2023. De câţi bani comandă românii lunar

Pizza, shaorma şi burger! Acestea sunt cele trei feluri de mâncare pe care le-am aşteptat cu nerăbdare la uşă în acest an! Datele platformelor de livrare arată o creştere substanţială a numărului de comenzi, semn că ne-am obişnuit să primim mâncare gătită de alţii în confortul casei noastre. Specialiştii estimează va creşte cererea de mâncare la pachet. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 29.12.2023, 21:23

Vezi și

Mâncarea pe care o gătim mai greu acasă este cea mai comandată pe platformele de livrare. "Când nu avem timp să gătim, o pizza pentru cel mic. Eu sunt fan China, mai comand un chinezesc. De două ori pe săptămână, cred că 800 de lei pe lună", spune un român. "Pizza! Este cea mai rapidă formă de livrare. De două, trei ori pe săptămână, să zicem vreo trei, patru sute de lei în total", zice o femeie.

Tot mai multe comenzi de mâncare

"Anul acesta, românii au comandat de două ori mai multă mâncare americană decât anul trecut. Pe 8 Martie, cea mai aglomerată zi de comenzi, burgerul de pui a fost în topul preferinţelor", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

"Pe locaţiile de delivery, într-adevăr, a fost o creştere, undeva la 50%. Pe lângă burgeri, anul acesta am avut o creştere destul de mare faţă de anii precedenţi şi pentru mâncarea americană de genul mac'n'cheese, aripioare, prăjeli", spune Alexandru Manole, proprietar burgerie.

Pe acelaşi subiect

Şi fructele de mare sunt la mare căutare. "Anul acesta am observat o creştere a categoriei de peşte si de fructe de mare şi anume cu 27% mai multe comenzi în această categorie şi la fel şi deserturi, cu 26% mai multe deserturi comandate în acest an", a precizat Mihnea Pană, PR manager, platformă de livrare.

"Dorada, cel puţin pe tot timpul postului, când au fost dezlegările la peşte, a fost nebunie, salata cu fructe de mere, tagliolini mare monti, pastele negre cu fructe de mare, foarte bune şi foarte comandate şi mai avem platoul de peşte", adaugă Andreea Bojin, manager restaurant.

Meniul zilei, foarte căutat

Preţurile ţin însă pe loc poftele. "Am văzut o creştere considerabilă în ceea ce priveşte preparatele de tip meniul zilei, care cel mai probabil au venit pe fondul inflaţiei şi a nevoii clienţilor de a-şi comanda un meniu sub 30 de lei în general, iar restaurantele care s-au adaptat şi au venit cu astfel de oferte au avut doar de câştigat", spune Cristina Sauciuc, director de comunicare, platformă de livrare.

Datele arată că cele mai multe comenzi pe platformele de livrare se dau joia şi vinerea, la prânz şi între şase şi şapte seara. De Ziua Îndrăgostiţilor, peste 30.000 de comenzi s-au înregistrat la miezul nopţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cele mai comandate 3 feluri de mâncare în 2023. De câţi bani comandă românii lunar