Antena Meniu Search
x

Video Secretul afacerii de succes deschise de Sergiu, românul care a dat lovitura în Marea Britanie după ani de chin în Italia. Pizzeria lui e cea mai bună din UK

Un român i-a cucerit pe britanici cu gustul desăvârşit de pizza. Localul lui Sergiu Teacu a fost declarat pentru al doilea an la rând cea mai bună pizzerie locală din Regatul Unit. În exclusivitate pentru Observator, Sergiu a explicat care este secretul succesului din afacerea sa: foloseşte doar ingrediente şi reţete autentice, importate din Italia.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 18:14

Vezi și

La Gala Papa Awards de la Londra, restaurantul Taste of Italy a bătut 300 de concurenţi şi a luat, din nou, locul 1. Proprietar este Sergiu Teacu, un moldovean din Neamţ, plecat din ţară în 2012. Mutat în Italia, a învăţat acolo toate secretele pe care le aplică în localul său.

Cea mai bună pizza din UK, făcută de un român

"În Italia, am început ca spălător de vase la un restaurant - am lucrat acolo patru ani de zile. Uşor, uşor, am ajuns în poziţia de chef bucătar", povesteşte Sergiu Teacu, proprietar pizzerie.

Alături de soţia lui, o italiancă, Sergiu s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Ambii au lucrat la început în construcţii. După ce a muncit în Peninsulă câte 300 de ore pe lună, Sergiu nu mai voia să intre în bucătărie. Ideea unui restaurant le-a venit mai mult de nevoie. 

Pe acelaşi subiect

"Tot timpul e frustrarea că nu găseşti ceea ce îţi place. Când căutam ceva italian, în multe cazuri nu găseai mâncarea cum trebuie", spune Sergiu Teacu, proprietar pizzerie.

Afacerea nu a avut succes din prima

Începutul a fost dificil. Deschis în 2020, localul Taste of Italy a fost închis de autorităţi la o lună după inaugurare din cauza pandemiei. Jumătate de an a funcţionat doar din livrări şi mâncare la pachet. Pe lângă asta, cei doi s-au lovit şi de gusturile localnicilor. 

"Avem oameni care ne lasă review-uri proaste pentru că nu dăm ketchup, nu dăm maioneză. Fac mulţi adaptări pentru gusturile britanicilor. Dacă britanicii îţi cer pui pe pizza sau ananas, cei de aici fac asta. Noi am fost foarte stricţi la început, nu am permis asemenea chestii - am zis că cine vrea să mănânce la noi, o să mănânce ca în Napoli, cum se mănâncă în Italia pizza", adaugă Sergiu Teacu, proprietar pizzerie.

Şi, cum localnicii din Essex insistau pentru pizza cu ananas, Sergiu a găsit o soluţie şi pentru asta. "Să nu mai stăm să explicăm la oameni, am adăugat-o în meniu şi am pus-o la 149 de lire. Cine vrea să plătească, ok! Noi o să suferim, dar voi o să plătiţi. Nimeni nu a cumpărat-o până acum", mai spune Sergiu Teacu, proprietar pizzerie. 

Reţetele originale au câştigat, în cele din urmă. Localul a fost premiat pentru gustul mâncării, dar şi pentru curăţenia exemplară şi serviciile impecabile. După trei ani de funcţionare, pizzeria are acum 11 angajaţi - români, britanici şi italieni. Iar al doilea restaurant va fi deschis în curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Secretul afacerii de succes deschise de Sergiu, românul care a dat lovitura în Marea Britanie după ani de chin în Italia. Pizzeria lui e cea mai bună din UK