"Primul gând a fost să îl salvăm". Mărturia poliţiştilor care i-au salvat viaţa bărbatului care şi-a dat foc în Centrul Vechi. Omul ar fi suferit din dragoste
Au fost scene înfiorătoare în centrul Capitalei, pe un bulevard intens circulat. Un bărbat de 45 de ani şi-a dat foc sub ochii îngroziţi ai trecătorilor. Doi agenţi de poliţie au reuşit să stingă focul şi au chemat medicii în ajutor. Bărbatul a fost dus la spital şi operat urgent: are arsuri pe 60% din corp. Prietenii lui spun că ar fi avut o decepţie în dragoste.
De Andreea Petrescu la 01.10.2023, 19:34În imaginile teribile, se vede cum bărbatul zace întins pe trotuar, cuprins aproape în totalitate de flăcări. Câţiva oameni încearcă să potolească vâlvătaia şi să dea la o parte hainele care ardeau. După câteva secunde ce au părut fără sfârşit, agenţii de poliţie au reuşit să stingă focul cu un extinctor. Incidentul şocant s-a întâmplat pe Bulevardul I.C. Brătianu din Centrul Vechi al Capitalei, în jurul orei 04.00 dimineaţa. Resturi din hainele arse ale bărbatului, dar şi praful de la extinctor încă se mai pot observa la faţa locului.
Bărbatul a fost dus la spitalul Floreasca şi operat de urgenţă
"Am încercat să vorbim cât de mult s-a putut cu dânsul pentru a-l ţine conştient. Cât timp lua colegul meu stingătorul de la autospecială, am observat mai multe persoane care aveau o geacă în mână. Am cerut geaca repede pentru a stinge incendiul", a declarat Felix Măruţă, agent de poliţie. "Primul gând a fost să îl salvăm. După ce am reuşit să stingem incendiul am luat legătura şi cu trecătorii. L-au observat pe acesta incendiindu-se şi au început să strige, să se agite", a declarat Radu Tismănaru, agent de poliţie.
Bărbatul a fost dus la spitalul Floreasca şi operat de urgenţă din cauza arsurilor grave. Victima ar fi recurs la gestul extrem pentru că a suferit o decepţie în dragoste, spun apropiaţii lui. Psihologii trag un semnal de alarmă. Astfel de episoade pot declanşa depresii puternice. "După pandemie a fost o creştere. Incidenţa e destul de mare, cel puţin la tineri, de automutilare. Teama de abandon, teama de a nu mai găsi pe cineva", a declarat Florin Diaconu, psiholog. Psihologii recomandă ca, după despărţire, să ne înconjurăm de oameni care ne pot schimba în bine starea de spirit şi să cerem ajutor.
"Situaţiile extreme se preîntâmpină adresându-te unui specialist. Dacă nu, măcar confruntă-te cu ea, recunoaşte că ai acea problemă, şi du-te către cineva care te poate ajuta. De unii singuri nu ieşim din asemenea situaţii", a declarat Ovidiu Telegescu, psiholog. 10.000 de români suferă de depresie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.