Reacţia unei femei care a stat ore întregi în caniculă ca să ajungă la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. "Nu sunt destul de smerită să fiu aici"
Pe cod roşu de caniculă şi sub un soare năucitor, mii de oameni au stat la coadă cu orele să se închine la moaştele sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. O procesiune cum s-a văzut, cu 1500 de preoţi şi călugăriţe, a marcat împlinirea a două secole şi jumătate de când rămăşiţele sfântului au fost aduse în oraş.
De Anaida Glujdea la 13.07.2024, 20:59La 11 dimineaţa, când erau deja 35 de grade Celsius la umbră, mii de oameni îndurau canicula, pe dealul Patriarhiei şi se rugau.
"Să ne rugăm să avem tărie. Nu cred că sunt destul de smerită să fiu aici", spune o femeie.
Oamenii au stat în soare ore întregi ca să ajungă la moaşte
Credincioşii stau la coadă chiar şi ore întregi pentru a se închina sfintelor moaşte şi a se ruga pentru sănătate, pace şi linişte în suflete. Oamenii au venit din toate colţurile ţării, dar şi din afara acesteia.
- O nouă sărbătoare în calendarul ortodox, pe 13 iulie. Procesiune impresionantă pe străzile Capitalei
- "Nu se poate să nu venim". Pelerinaj cu mii de credincioși la Sfântul Ioan cel Nou, ocrotitorul bucovinenilor. S-a...
- Pentru prima dată în istorie, moaştele Sf. Ioan Rusul au fost aduse în România de la Muntele Athos....
Procesiunea impresionantă care celebrează 250 de ani de când au ajuns în oraş moaştele Sfântul Dimitrie cel Nou, considerat ocrotitorul cetății Bucureștilor, a început încă de aseară.
"Pe data de 13 iulie 1774, Generalul rus Saltîkov a dăruit Mitropoliei sfintele moaşte ale sf Dimitrie, care au fost aşezate în Catedrala mitropolitană atunci, patriarhală acum, unde se află până astăzi. Este o sărbătoare importantă, care va fi marcată de acum înainte, în calendarul ortodox, în fiecare an, pe data de 13 iulie", spune preotul Adrian Agachi.
Preoţii au montat umbrele în curtea Patriarhiei, ca să se adpostească sub ele credincioşii şi le-au împărţit acestora apă.