Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru prima dată în istorie, moaştele Sf. Ioan Rusul au fost aduse în România de la Muntele Athos. Credincioşii s-au îmbulzit la mănăstirea Pantocrator

Mii de credincioşi din judeţul Teleorman şi din ţară s-au adunat aseară la Mănăstirea Pantocrator. Oamenii au aşteptat ore întregi la coadă pentru a se ruga la moaştele Sfântului Ioan Rusul şi al Sfântului Luca al Crimeei, aduse din Grecia. 

de Ana Maria Munteanu

la 13.09.2024 , 16:04

Pentru prima dată în istorie, mâna dreaptă a Sfântului Ioan Rusul a părăsit Muntele Athos şi a ajuns în România, la mănăstirea Pantocrator. În cadrul pelerinajului a ajuns şi racla cu moaştele Sfântului Luca al Crimeii din Grecia. Mii de credincioşi au aşteptat timp de câteva ore pentru a primi binecuvântare din partea celor doi mari ocrotitori.

Ana-Maria Munteanu, reporter Observator: Racla, va fi aici, la Mănăstirea Pantocrator, din județul Teleorman, până pe 21 mai, iar credincioșii au ajuns deja din toate colțurile țării și sunt dispuși să aștepte oricât ar fi nevoie pentru a se închina în fața ei.

Reporter: De ce-aţi venit în seara asta?

Vezi și

Femeie: Să ne rugăm, pentru sănătate, pentru pace, pentru binele tuturor.

Pe acelaşi subiect

Femeie: Să ne rugăm, să fim mai buni la suflet, să ne dea Dumnezeu răbdare

Fetiţă: Am venit la biserică să mă rog ca să învăţ.

Bărbat: În primul rând să-i mulţumim lui Dumnezeu că suntem astăzi acum, aici, am putut să ajungem să ne rugăm pentru sănătate, pentru toate cele bune, să fie totul bine.

Oamenii au aşteptat ore întregi pentru a se ruga la moaşte

Un sobor de preoţi au oficiat slujba de aseară, iar printre aceştia s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Teodosie. Pelerinajul va culmina cu duminica Sfintelor Femei Mironosiţe, hramul principal al mănăstirii.

Arhimandrit Serafim Baciu: În aceste zile, mănăstirea Pantocrator îşi cinsteşte ocrotitoarea, pe Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu apostolii şi, cu acest prilej, au fost aduse de la Sfântul Munte Athos moaştele Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul, mai exact mâna cea dreaptă a Sfântului Ioan Rusul, care se păstrează acolo de la anul 1880 şi care niciodată nu a părăsit Muntele Athos.

Credincioşii vor avea parte de slujbe în fiecare dimineaţă şi seară pe durata celor cinci zile de pelerinaj.

Ana Maria Munteanu Like

Cred cu fermitate că jurnalismul de calitate ar trebui să fie de neclintit. Pentru asta fac tot ce îmi stă în putință să scot la iveală adevărul din orice “poveste”.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Pentru prima dată în istorie, moaştele Sf. Ioan Rusul au fost aduse în România de la Muntele Athos. Credincioşii s-au îmbulzit la mănăstirea Pantocrator