Restricțiile și programul scurt lasă cinematografele fără clienţi: ”Mulți ne-au scris că și-au luat o zi de concediu ca să ajungă la film”
Pandemia a pus la pământ nu doar restaurantele şi terasele ci multe alte afaceri. De când mall-urile se închid la ora 21, cinematografele au rămas fără clienţi. Cum filmele încep cel mai târziu la ora 20, mulţi nu au cum să ajungă pentru că stau până târziu la serviciu. Nici saloanele de frumuseţe sau locurile de joacă pentru copii nu o duc prea bine din cauza restricţiilor.
De Alexandra Marin la 21.11.2021, 19:49În ultimii doi ani, cinematografele au stat mai mult închise. Acum sunt deschise, dar sub restricţii. Capacitatea e limitată la 30 la sută, se intră doar cu certificat verde şi doar până la ora 21.
Monica Felea, distribuitor de filme: ”Cred că niciun cinematograf nu poate supravieţui pe o perioadă îndelungată în condiţiile în care au cel mult 50 de spectatori pe zi, în cel mai bun caz”.
Şi asta deşi în acest an s-au lansat multe blockbuster-uri care în vremuri normale ar fi umplut sălile la refuz.
Soluția găsită de cinematografe ca să aibă cât mai mulți clienți
- Jennifer Lopez îmbracă rochia de mireasă în noua comedie romantică ''Marry Me''. Maluma joacă rolul iubitului...
- Will Smith intră pe terenul central de la Wimbledon pentru a-și promova noul film: "King Richard"
- Bâlea Lac a devenit platou de filmare pentru filmul "The legend of Ochi". Localnic: Sunt folosite oile noastre...
Ca să aibă cât mai mulţi clienţi, dar să respecte şi legea, lanţurile de cinematografe au înghesuit într-un interval de câteva ore, acelaşi film, în trei săli diferite. Doar aşa pot prinde loc toţi cei care vor să vadă filme în vogă precum Dune, Bond sau Eternals.
Ioana Ionescu, director de marketing lanţ cinematografe: ”Ora este problematică. Oamenii, în timpul săptămânii, ies de la birou după 17:30. Filmele astăzi au o durată de aproape 3 ore. Foarte mulţi ne-au scris că pentru a ajunge la un show la cinema, a trebuit să îşi ia o zi de concediu”.
În alte ţări industria şi a revenit.
Ioana Ionescu, director de marketing lanţ cinematografe: ”Polonia, Ungaria, Bulgaria, Israel. Au ajuns la încasările din 2019”.
Saloanele de înfrumusețare înregistrează pierderi din cauza programului scurt
Greu o duc şi cei care au magazne in mall uri, locuri de joacă sau saloane de frumuseţe.
Laura Băluț, specialist estetică: ”Existau cliente şi de la 21:00 la 22:00, care acum încearcă din răsputeri să vină în prima parte a zilei, pentru că deschidem mai devreme, respectiv la 9 dimineaţa. Într-adevăr, cele mai solicitate intervale sunt cele de seară, după ora 17:00 şi zilele de weekend”.
Patronii acestor afaceri se plâng şi de scumpirea energiei electrice. Recunosc totuşi că tot clienţii sunt cei care decontează creşterile.
Specialiştii avertizează că scumpirile nu se vor opri aici.