Meniu
Search
x

Acces în restaurante şi cinematografe doar cu test negativ? Cîţu: "Eu sunt de acord. Există voinţă şi în Parlament"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat luni dacă va reveni Guvernul asupra deciziei de a nu se putea intra în restaurante şi cinematografe cu test negativ la COVID-19, că Parlamentul are în intenţie să facă o modificare legislativă în acest sens, una care să permită accesul cu test negativ, o variantă cu care este ce acord şi pe care o va susţine, notează news.ro.

De Redactia Observator la 04.10.2021, 14:22

El a adăugat că Parlamentul se poate mobiliza şi adopta foarte rapid astfel de modificări la lege, cum a fost şi în cazul Legii consumatorului vulnerabil. "Acea propunere a venit de la specialişti. Este o propunere pe care au susţinut-o în unanimitate specialiştii. Am vorbit cu fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru. Se pare că există voinţă în Parlament pentru a modifica în acest sens – să se permită şi cu testare. Eu sunt de acord. O voi susţine, dacă în Parlament va fi modificată şi se va introduce şi testarea. Se poate modifica. Au găsit şi o altă variantă. Veţi vedea că putem să o facem şi în Parlamentul României", a declarat Florin Cîţu, întrebat luni dacă va reveni asupra deciziei privind accesul în cinematografe şi restaurante persoanelor care prezintă test negativ COVID.

Cîţu: "Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că e bine să o facă şi parlamentarii”

Întrebat dacă nu este mai rapidă o hotărâre de Guvern în acest sens şi nu o modificare în Parlament, premierul a replicat: "Parlamentul sunt sigur că atunci când vrea poate să facă lucrurile foarte rapid. Doar am stricat de câteva ori şi, până la urmă, s-a mobilizat şi au trecut şi legea consumatorului vulnerabil. Şi acum sunt sigur că o vor face. Dacă nu o fac ei, bineînţeles că o vom face noi, dar cred că e bine să o facă şi parlamentarii”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Acces în restaurante şi cinematografe doar cu test negativ? Cîţu: "Eu sunt de acord. Există voinţă şi în Parlament"