Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Specialistul DNA prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită, pentru un contract, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Corupţie la Direcţia Naţională de Anticorupţie. Un angajat a fost prins în flagrant de colegii lui în timp ce primea mită 6.000 de euro. Din primele informaţii, angajatul DNA ar fi pretins banii de la un om de afaceri, pentru aranjarea unui contract de achiziție publică.

De Andre Rotaru la 17.11.2021, 14:32
Vezi și

Suspectul era angajat al DNA din august 2018 ca expert topografic, iar contractul vizat era unul pentru achiziția unei drone de supraveghere finanțată din banii Oficiului European Antifraudă. Totul a început la jumătatea lunii septembrie a acestui an. Angajatul DNA a luat legătura cu un om de afaceri care comercializa astfel de echipamente și i-ar fi cerut suma de 15.000 de euro cu titlu de mită, în schimbul contractului. Suma a scăzut după o lună de negocieri la 12.000 de euro șpagă.

Marți, afaceristul trebuia să dea prima tranșă de 6000 de euro. Chiar el l-a denunțat pe angajatul DNA. S-a organizat flagrant și acesta a fost prins și reținut. Ulterior, angajatul DNA a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Specialistul DNA, prins în flagrant

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 16 noiembrie, a inculpatului Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită.

Pe acelaşi subiect

"În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021,  inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro şi, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a D.N.A în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E, cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance", arată, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

În acest context, marţi, Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), fiind prins în flagrant.

Miercuri, Despa urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Specialistul DNA prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită, pentru un contract, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile