Românii preferă mâncare tradițională, dar o comandă online
S-au schimbat obiceiurile românilor! O analiză recentă arată că tot mai multe persoane îşi comandă mâncarea, iar acasă gătesc mai rar. În ultimul an, comenzile la mâncarea tradiţională au crescut cu 120%.
De Redactia Observator la 05.12.2019, 22:37- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
S-au schimbat obiceiurile românilor! O analiză recentă arată că tot mai multe persoane îşi comandă mâncarea, iar acasă gătesc mai rar. În ultimul an, comenzile la mâncarea tradiţională au crescut cu 120%. În topul celor mai căutate produse sunt ciorba de văcuţă, cartofii ţărăneşti şi papanaşii.
Rapid, simplu şi gustos. Sunt motivele pentru care mulţi români preferă să dea un click sau un telefon, decât să gătească acasă.
Mai ales că multe restaurante au oferte speciale, pentru cei care vor, de exemplu, să ia prânzul la birou.
BENONE PEPINE, administrator restaurant: În fiecare zi avem cereri destul de mari sunt şi, cum le spunem noi, corporaţiştii comandă şi cer la pachet.
Comenzile telefonice, dar şi cele online pentru mâncarea românească au crescut simţitor în ultimul an. Pe o singură platformă, creşterea este de 120%. Administratorii de restaurante se aşteaptă să livreze şi masa de sărbători.
BENONE PEPINE, administrator restaurant: În perioada sărbătorilor de iarnă cresc vânzările la produsele tradiţionale româneşti: ciorbă de burtă, un platou tradiţional românesc, mâncare săsească gen ciorbiţă cu fasole şi afumatură şi prune.
Cele mai comandate preparate tradiţionale româneşti sunt ciorba de văcuţă, cartofii ţărăneşti, clătitele, papanaşii, dar şi mititeii.
Cele mai comandate preparate româneşti:
- ciorbă de văcuţă
- cartofi ţărăneşti
- papanaşi
- clătite cu dulceaţă
- mititei
Sursă: platformă pentru comenzi de mâncare
Valoarea medie a unei comenzi online este de 60 de lei. Cele mai multe livrări sunt în Bucureşti, Braşov şi Piteşti. Iar cei mai mulţi clienţi aleg să comande preparatele din bucătăria românească în jurul prânzului, în special la sfârşitul săptămânii, joi, vineri şi sâmbătă.
Topul orașelor la preparate românești comandate online:
- Bucureşti
- Braşov
- Piteşti
- Iaşi
- Timişoara
sursă: platformă pentru comenzi de mâncare
Indiferent de unde vine mâncarea, de acasă sau de la restaurant, un barometru alimentar arată că, pentru o dietă sănătoasă, românii ar trebui să înlocuiască pâinea albă cu cea integrală, să aleagă carnea preparată la abur sau la cuptor şi să consume mai multe fructe, decât dulciuri.