Sărbători de poveste în România
Sărbători de iarnă, petrecute în România. Asta propun agenţiile de turism care îmbie turiştii cu oferte greu de refuzat, în destinaţii de vis, pentru cei care vor un Crăciun în Maramureş sau Nordul Moldovei
De Redactia Observator la 16.11.2014, 09:56Sărbători de iarnă, petrecute în România. Asta propun agenţiile de turism care îmbie turiştii cu oferte greu de refuzat, în destinaţii de vis, pentru cei care vor un Crăciun în Maramureş sau Nordul Moldovei
Pensiunile au pregătit, pe lângă bucate alese, udate cu horincă sau vin, colinde şi dansuri populare. Românii sunt însă greu de mulţumit. Străinii în schimb sunt încântaţi.
Cu dansuri tradiţionale, bucate alese şi cursuri de olărit. Aşa şi-au prezentat moroşenii ofertele turistice de sărbători. Au promis vizitatorilor că vor fi întâmpinaţi cum se cuvine, cu un pahar de horincă şi colinde străvechi.
Iar de pe mesele de Crăciun nu vor lipsi sarmalele cu păsat, tocana de porc, cozonaci de toate felurile, prăjituri de casă. Un sejur de 3 -4 zile, la o pensiune în Maramureş, costă între 500 şi 700 de lei, în timp ce pentru o săptămână preţul pentru o persoană poate ajunge şi la 1.600 de lei. Tot în Maramureş şi tot de sărbători, turiştii pot învăţa şi să facă oale din lut de la cei mai vestiţi olari.
De vis ar putea fi şi Revelionul sărbătorit pe meleagurile din Nordul Moldovei. Peisajele de o frumuseţe crudă îi îmbie pe turiştii care vor să trăiască momente rupte parcă din basme. Cine vrea să poposească la o pensiune din Piatra Neamţ va fi întâmpinat cu urături de localnicii cu măşti pe chipuri.
Pe lângă spectacolul măştilor, turiştii vor avea parte şi de mese îmbelşugate: tochitură de porc, sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă, cozonaci şi poale-n brău. Un sejur de 4 zile pe meleagurile Neamţului costă între 350 şi 800 de lei de persoană, iar în preţ sunt incluse focul de tabără şi plimbarea cu sania. Românii nu sunt însă atât de uşor de convins.
În schimb, turiştii străini sunt tot mai atraşi de ţara noastră. Numărul care au vizitat cele mai pitoreşti regiuni ale României a crescut în acest an cu 11%.