Cazul semafoarelor sabotate în Bucureşti. Anchetatorii iau în calcul o nouă ipoteză
Răsturnare de situaţie în cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal, punând în pericol vieţile a mii de oameni, şoferi sau pietoni.
De Redactia Observator la 16.01.2019, 14:16Răsturnare de situaţie în cazul semafoarelor din Capitală accesate ilegal, punând în pericol vieţile a mii de oameni, şoferi sau pietoni.
Anchetatorii iau în calcul o nouă ipoteză, şi anume ca semafoarele să nu fi fost sabotate de o mână criminală, în urmă cu câteva săptămâni, ci să fi fost vorba despre o defecţiune tehnică.
Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului Traficului în dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal.
DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.
Anchetă în cazul semafoarelor sabotate din București
Potrivit PMB, în data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave”.
„Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor”, transmit reprezentanţii PMB.
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru Mediafax, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.