Antena Meniu Search
x

Momentul în care Dan Vîlceanu îl loveşte şi încearcă să îl muşte de nas pe Florin Roman, în Parlament

Au fost scene violente în această dimineaţă în Parlamentul României. Doi deputaţi şi foşti miniştri s-au luat la înjurături, iar la scurt timp, conflictul s-ar fi transformat într-o bătaie în toată regula pe holul parlamentului. Florin Roman susţine că Dan Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în nas. Pe imaginile atacului se vede însă cum încearcă să-l muşte de faţă.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 12:59

Filmul bătăii din Parlamentul României, în care au fost implicați, marți dimineață, deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu arată scene şocante. Imaginile surprinse arată cum Dan Vîlceanu încearcă să-l muşte de faţă pe Florin Roman.

"A țâșnit peste bancă, m-a prins puternic în zona gâtului, dansul fiind înalt și invitându-mă la bătaie practic în afară sălii plenului. Afară a încercat să îmi aplice o mușcătura în zona capului, m-am ferit, moment în care cu o mâna mi-a prins capul iar cu un genunchi m-a lovit în zona nasului o lovitură directă, golănească. O scenă de K1", a declarat Florin Roman pentru Observator. 

Bătaie în parlament între Florin Roman şi Dan Vîlceanu

Vezi și

Scandalul ar fi pornit în zona grupului PNL din sală, când cei doi ar fi avut un schimb de replici acid, ar fi început să se înjure, după care au ieşit împreună din plen. Cearta a continuat pe hol şi ar fi escaladat. Pe pagina lui de Facebook deputatul Florin Roman scrie că are acum de gând să depună plângere penală. Între timp şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a venit cu o reacţie în care condamnă incidentul din Parlament şi cere măsuri urgente. 

Pe acelaşi subiect

Florin Roman: Voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan

Florin Roman, în vârstă de 50 de ani, a povestit ulterior pe Facebook că i-a reproșat lui Dan Vîlceanu, în vârstă de 45 de ani şi dat afară din PNL în 2023, că a încălcat regulamentul pentru că s-a aşezat în băncile grupului PNL. Potrivit lui Florin Roman, a fost îmbrăncit, iar apoi Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în zona nasului. În imaginile filmate după conflict, Florin Roman apare cu un şerveţel la nas.

"Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!" a reacţionat Florin Roman pe Facebook. 

Nicolae Ciucă: Violența fizică este de neacceptat

"Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor.

Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație", a declarat şi liderul PNL Nicolae Ciucă.

Vîlceanu a fost exclus din grupul PNL anul trecut, după ce a semnat sesizarea formulată de Forţa Dreptei şi USR la Curtea Constituţională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale, pentru care Guvernul îşi asumase răspunderea în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Stiri politice » Momentul în care Dan Vîlceanu îl loveşte şi încearcă să îl muşte de nas pe Florin Roman, în Parlament