Antena Meniu Search
x

Video O doctoriţă a minţit pentru a-şi interna mama cu Covid-19 alături de gravide şi bebeluşi. Pacienta a murit câteva zile mai târziu de la boală

Caz revoltător la spitalul CF2 din Capitală. Două doctoriţe de pe secţia de ginecologie au pus în pericol zeci de gravide şi bebeluşi. Una dintre ele şi-a internat mama, bolnavă de COVID, şi a minţit în fişa medicală, trecând un diagnostic fictiv. Un coleg le-a reclamat şi aşa a ajuns cazul în atenţia anchetatorilor. Cele două sunt acum trimise în judecată pentru fals.

de Denisa Dicu

la 17.05.2024 , 19:45

Fapta extrem de gravă s-a petrecut în martie 2021, în mijlocul pandemiei Covid. În ţară erau înregistrate în jur de şapte mii de cazuri noi de îmbolnăviri, iar numărul deceselor nu scădea sub 100 pe zi.

Cele două doctoriţe n-au ţinut cont că au în grijă gravide şi bebeluşi şi şi-au văzut propriul interes. Una dintre ele, medic cu peste 25 de ani experienţă, şi-a internat mama în spital, deşi avea simptome clare de infecţie COVID, spun anchetatorii.

Fapta extrem de gravă s-a petrecut în martie 2021, în mijlocul pandemiei Covid

Vezi și

Denisa Dicu, reporter Observator: Cele două doctoriţe au găsit o portiţă prin care să fenteze regulile şi să o poată interna pe femeie în spitalul CF2, unitate medicală care în perioada pandemiei nu avea voie să primească şi să interneze pacienţi COVID. I-au trecut în fişă, sub parafă şi semnătură, un diagnostic fals - o sângerare uterină anormală - şi nu i-au făcut triajul obligatoriu în acea perioadă.

Pe acelaşi subiect

Doctoriţele au internat-o pe secţia de ginecologie. Apoi au transferat-o la Terapie Intensivă. N-au scos o vorbă despre COVID, deşi ştiau pericolul la care îi expun pe ceilalţi pacienţi, mulţi dintre ei bebeluşi abia născuţi. Femeia a murit câteva zile mai târziu, din cauza complicaţiilor.

Vasile Barbu, protecția pacienților: Este o încălcare gravă a regulilor epidemiologice. Acum e foarte greu să se evalueze dacă a murit cineva, dacă a fost contaminat, dacă a avut de suferit în urma acestui lucru, să nu uităm că este o maternitate

Un coleg le-a reclamat, iar cele două cadre medicale sunt acum trimise în judecată. Contactată de reporterii Observator, doctoriţa n-a comentat internarea mamei.

Și-a internat mama bolnavă de COVID şi a minţit în fişa medicală, trecând un diagnostic fictiv

Aceeaşi reacţie a avut-o şi medicul care a acoperit-o. Managerul spitalului spune că cele două doctoriţe au fost sancţionate cu avertisment şi, de un an, doctoriţa care şi-a internat mama fictiv, este în concediu fără plată.

Șerban Bucur, Manager CF2: A fost la momentul respectiv făcută o anchetă. Nu s-a respectat un circuit care nu a afectat activitatea spitalului şi nu a pus în pericol sănătatea altor pacienţi.

De spitalul CF 2, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor, se leagă un şir lung de scandaluri - bebeluşi morţi în condiţii suspecte, gravide lăsate să agonizeze până la moarte ori erori medicale grave.

Unul dintre cele mai sonore a fost cazul sopranei Amelia Antoniu, care în aprilie 2010 a fost la un pas să moară din cauza unei operaţii. Artista a contractat o infecţie periculoasă din spital şi a fost în comă mai multe zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » O doctoriţă a minţit pentru a-şi interna mama cu Covid-19 alături de gravide şi bebeluşi. Pacienta a murit câteva zile mai târziu de la boală