Antena LIVE

Curs valutar

"Bomba chimică" ce a ucis trei oameni, găsită într-un apartament din Timișoara

Două blocuri au fost evacuate, în Timișoara s-a răspândit panica, iar în anchetă apar acuzaţii despre alerta declanşată mult prea târziu. După ore de cercetări, specialiştii au găsit otrava într-o cutie închisă într-un apartament.

De la 19.11.2019, 20:41
WhatsApp
Vezi și:

Trei morţi, 32 de oameni internaţi şi un singur vinovat găsit până acum de anchetatori. Patronul firmei care a deratizat blocul în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei se află în aceste momente în faţa judecătorilor din Timişoara. Administratorul societăţii a fost reţinut după o noapte de audieri. A recunoscut că a folosit o substanţă letală pentru oameni, pe care a cumpărat-o de pe piaţa neagră. Două blocuri au fost evacuate, în oraş s-a răspândit panica, iar în anchetă apar acuzaţii despre alerta declanşată mult prea târziu. După ore de cercetări, specialiştii au găsit otrava într-o cutie închisă într-un apartament. Atenţie, imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Sunt 30 de ore de când în Timişoara este stare de urgenţă. Specialiştii care acţionează în astfel de cazuri, echipele CBRN, au verificat încă un bloc din apropierea imobilului în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, dar şi un restaurant, un club şi o grădiniţă. Toate au apelat la aceeaşi firmă care ar fi provocat dezastrul. Sute de locatari au fost investigaţi medical. 32, dintre care 23 sunt copii, au rămas internaţi peste noapte.

Irinel Constantin, pacient internat la Spitalul Judeţean - Nu ne-a anunțat nimeni, nimic. Proprietarul blocului nu a spus absolut nimic. A trecut ieri pe acolo când a văzut ce s-a întâmplat.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean: Erau pacienţi cu care stăteai de vorbă, pe care îi consultai, îi intervievai şi starea lor de sănătate era absolut în regulă. Dar în momentul în care soseau analizele de laborator, se constata cu totul şi cu totul altceva, în special numărul de leucocite şi trombocite erau mult sub valoarea normală

Întreaga noapte, medicii şi poliţiştii au aşteptat rezultatele testelor de laborator pentru a afla care a fost soluţia mortală folosită.

"Bombă toxică", găsită într-un apartament

Într-unul dintre apartamentele celui de-al doilea bloc evacuat, specialiştii au găsit într-un dulap o adevărată bombă toxică. O pungă întreagă de pastile folosite la deratizarea mortală era ţinută printre haine.

Procurorii spun că firma a folosit, în procesul de deratizare, o otravă contra şobolanilor, extrem de periculoasă şi interzisă pentru astfel de operaţiuni. Delicia gastoxin se numeşte şi are în compoziţie fosfură de aluminiu, care emană un gaz toxic. Odată inhalat şi în contact cu umiditatea din plămâni, gazul are efecte letale. Practic, toate organele intră în colaps.

RADU ŢINCU, MEDIC PRIMAR ATI, TOXICOLOGIE - Există şi o explicaţie de ce copiii au murit cu precădere, pentru că aceştia sunt vulnerabili în faţa gazului, de ce, pentru că respiră cu o frecvenţă mai mare decât adulţii şi inhalează mai mult gaz pe minut şi din cauza faptului că aceast gaz e mai greu decât aerul şi cei care au o înălţime mică vor inhala gazul de la nivelul lor

Un bebeluş de numai nouă zile şi un copil de trei ani au fost primele victime. Locuiau la acelaşi etaj şi amândoi au murit sâmbătă. Totuşi, coincidenţa tragică nu le-a dat de gândit autorităţilor. "Aveau simptome diferite" - a fost explicaţia medicilor, deşi, în raportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale scrie clar că, în timpul apelurilor la 112, erau reclamate probleme digestive, adică semnele unei intoxicaţii. Abia luni dimineaţa, după moartea mamei copilului de trei ani, au apărut şi primele suspiciuni.

Mihai Grecu, șef UPU - Îi spunea colegei de ambulanţă să o lase să moară, deci suspiciunea iniţială a fost de intoxicaţie acută voluntară, după care, după ce a venit tatăl şi a spus că în afară de copilul lor, pe acelaşi palier mai este un deces, atunci am declanşat tot acest proces

Substanța toxică și-a făcut efectul în doar câteva ore

Crina Boţa avea 29 de ani. "O femeie a durerii, obişnuită cu suferinţa" - aşa o descrie un prieten într-un mesaj postat pe Facebook. Tânăra a trăit ani de zile pe străzi. Soţul ei a fost cel care ar fi salvat-o. Bărbatul este şi acum internat în spital, cu aceleaşi simptome.

MARIUS CONDESCU, tatăl copilului mort - Simptome de vomă, dureri de stomac, transpiraţii, poftă de mâncare nu aveam. Se simțeau foarte rău (n.r. copiii și soția). Stare de vomă, transpirau. Panică, nu ştiam ce se întâmplă. Era ceva toxic, dar fără miros

În cazul bebeluşului de 9 zile, substanţa toxică şi-a făcut efectul în doar câteva ore. Copilul a intrat în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

Tragedia de la Timișoara ridică multe semne de întrebare

De ce autorităţile s-au sesizat şi au intervenit abia ieri, la trei zile de la deratizare? 15 apeluri au fost înregistrate la 112 în tot acest timp. Toate, de la aceeaşi adresă. Directorul Serviciului de Ambulanţă are o explicaţie halucinantă.

IANCU LEONIDA - DIRECTORUL SAJ TIMIŞ - Opt apeluri, de exemplu, au fost numai pentru două persoane, şi au fost acei doi părinţi, mamă şi tată ai acelui copil decedat. În unele blocuri, mai ales în blocurile de nefamilişti sau în zonele mai sărace, să spunem, noi dacă ajungem acolo într-o zi, atunci suntem chemaţi de două, trei ori în ziua respectivă.

Patronul firmei care a folosit otrava este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi trafic de produse sau substanţe toxice. Individul a încercat să lovească jurnaliştii în momentul în care a fost dus în faţa judecătorilor.

Bărbatul a recunoscut că a folosit substanţa toxică, pe care a cumpărat-o de pe piaţa neagră, dar a spus că nu şi-a dat seama că ar putea avea efecte mortale.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

substanta otrava timisoara deratizare
Întrebarea zilei
Aţi ieşit la lopată în aceste zile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza. Când scăpăm de ninsori și...
Fanatik.ro
Publicat 19.02.2025
Povestea cu mineralele Ucrainei: O superafacere în stil colonial sau o capcană...
spotmedia.ro
Publicat 19.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat...
Gandul
Publicat 19.02.2025
S-au înțeles Putin și cu Trump pentru susținerea lui Georgescu? „O abordare...
Adevărul
Publicat 19.02.2025
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate despre relația cu Alex Mureșan: „Nu...
A1
Publicat 19.02.2025
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află...
CaTine
Publicat 19.02.2025
„Locul acesta a devenit acasă”. Andrei Perneș de la Mireasa, ultimul mesaj...
spynews.ro
Publicat 19.02.2025
Giovanni Becali nu-l uită pe Chivu: „M-a trădat și urăsc asta”. A...
GSP
Publicat 18.02.2025
Cum să crești ghimbir acasă? Simplu, accesibil și perfect pentru orice...
Click.ro
Publicat 19.02.2025
Asteroidul care „poate distruge orașe” are șanse de 1 la 32 să se izbească...
Useit
Publicat 19.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Tudor Chirilă, reacție dură după mesajul lui Elon Musk despre Călin...
libertatea.ro
Publicat 18.02.2025
Doechii a negat acuzațiile de playback la Premiile Grammy 2025: „Aveam...
ZU
Publicat 19.02.2025
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai...
Hello taste
Publicat 17.02.2025
Cum să alegi primul instrument muzical pentru copilul tău
Deparinti
Publicat 19.02.2025
Soția lui Cenk Torun divorțează de celebrul actor. Motivul din spatele deciziei...
Happy
Publicat 19.02.2025
Probleme pentru Lidia Buble! Ce a pățit celebra artistă: „Mi se pare...
BZI
Publicat 19.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Diferența dintre tipurile de gripă A, B și C. Care este mai grav?
Medicool
Publicat 19.02.2025