Trei dintre cei mai buni elevi ai României au fost admişi la Oxford
Rezultatele excepţionale şi munca i-au condus acolo unde şi-au dorit de când au intrat la liceu! Trei dintre cei mai buni elevi ai României au reuşit performanţa să fie admişi la Oxford. Sunt colegi de clasă într-un liceu din Tg. Mureş şi - bineînţeles - olimpici.
De Larisa Andreescu la 30.01.2019, 17:34Rezultatele excepţionale şi munca i-au condus acolo unde şi-au dorit de când au intrat la liceu! Trei dintre cei mai buni elevi ai României au reuşit performanţa să fie admişi la Oxford. Sunt colegi de clasă într-un liceu din Tg. Mureş şi - bineînţeles - olimpici.
Victor, David şi Flavius sunt colegi de clasă la Colegiul Unirea din Mureş şi prieteni cu cifrele încă de când erau mici. Nu au lăsat cartea din mână şi au visat departe. Aşa au ajuns să devină olimpici la matematică şi la informatică. Iar o nouă veste le-a dat şi mai multă încredere în propriile puteri.
Flavius Vlasiu, elev admis la Oxford: Dinainte să intru la liceu am ştiu că vreau să merg în Anglia. Anul trecut prin aprilie, mai m-am uitat să văd care sunt facultăţile de top, Oxford era prima, aşa că am ţintit acolo.
De atunci, şi pregătirile au fost mult mai intense. Au urmat scrisori de intenţie, eseuri şi recomandări trimise către Universitatea din Oxford. Apoi examene şi multe emoţii. David şi-a obişnuit deja părinţii cu gândul că pleacă departe de casă.
David Purcar, elev admis la Oxford: Chiar înainte am fost foarte stresat, dar în timpul interviurilor, prin faptul ca profesorii erau deschişi şi prietenoşi m-au făcut să mă simt foarte relaxat. Au vrut să vadă cum gândesc problema, cum pot să analizez concepte noi.
Victor Văsieșiu, elev admis la Oxford: A contat foarte mult inclusiv activitatea din timpul liceului, munca pe care am depus-o constant. Ar trebui o muncă suţinută de măcar trei ore dacă se doreşte o performanţă la nivel naţional.
Băieţii spun că au folosit competiţia doar ca să se motiveze reciproc. Profesorii au doar cuvinte de laudă la adresa lor şi îi folosesc ca exemplu să îi ambiţioneze şi pe alţi elevi să ţintească tot mai sus.
Prof. dr. Stănescu Aurora Manuela, dir. Colegiul National Unirea: Dincolo de ceea ce noi dăruim la clasă, contează foarte mult modul in care ei se pregătesc, hotărârea, tenacitatea cu care au dus la capăt acest drum.
Hecser Enikő Krisztina, profesor matematică: Evident că m-am bucurat, m-am bucurat in primul rând pentru ei. David a excelat la matematică, Flavius la informatică, Victor şi la informatică şi la şah, deci sunt maeştrii în propriul domeniu.
Un singur hop îi mai desparte acum pe cei trei elevi de visul britanic: examenul de bacalaureat. Datele arată ca, la nivel naţional, procentul tinerilor care aleg să studieze în străinătate creşte anual cu 20 la sută. Cei mai mulţi nu se mai întorc în ţară.