Un bărbat rănit în exploziile din Crevedia a murit la Spitalul Floreasca. Avea arsuri pe 95% din suprafaţa corpului
Explozia din Crevedia. Un alt bărbat, rănit în urma deflagraţiilor, a murit noaptea trecută la Spitalul Floreasca, după că s-a luptat timp de cinci zile cu arsurile foarte grave pe care le avea pe mai bine de 90% din suprafaţa corpului. Este cel de-al treilea deces în acest caz cutremurător. În continuare, în spitalele din ţară, sunt mai mulţi pacienţi cu arsuri la fel de grave.
De Redactia Observator la 31.08.2023, 13:58Reprezentanţii spitalului au declarat că bărbatul de 63 de ani a fost rănit în prima explozie produsă sâmbătă la staţia GPL din Crevedia.
De asemenea, au precizat că acesta era civil, la Spitalul Floreasca fiind internaţi şi pompieri răniţi în deflagraţii. Bărbatul decedat era unul dintre cei doi pacienţi critici intubaţi şi ventilaţi mecanic aflaţi în unitatea sanitară.
"În cursul nopţii, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienţi cu arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală. În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situaţie tragică având în vedere şansele extrem de reduse de supravieţuire ale pacienţilor aflaţi în această situaţie. Adresăm compasiunea noastră familiei", a anunţat şi Ministerul Sănătăţii.
Numărul persoanelor care au murit în urma exploziilor se ridică la 3, după ce un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat, bărbatul din cauza unui infarct, iar femeia din cauza arsurilor.
- Cum se scuză primarul din Crevedia după declaraţiile controversate care îl pot exclude din PSD: "Presa a pus...
- ANIMAŢIE. Imaginea care arată amploarea exploziei din Crevedia: cum a fost aruncată o bucată de câteva tone din...
- "Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți". Fiica celor două victime de la Crevedia acuză...
Explozia din Crevedia. 12 pacienţi, transferaţi în străinătate
Totodată, 12 dintre victimele exploziei din Crevedia au fost transferate în străinătate, mai exact în Belgia, Austria, Norvegia şi Germania. Medicii de acolo dau asigurări că vor face tot posibilul să le salveze viaţa. Aceşti pacienţi au arsuri pe mai bine pe jumătate din corp.
Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15% el fiind intubat şi ventilat mecanic, "stabil hemodinamic", potrivit Ministerului Sănătăţii. Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.
Unul din pacienţii transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică. Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, starea clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.
Cei doi pacienţi transferaţi în Germania la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală. Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.
Pacientul transferat la Viena - Austria respiră spontan, este stabil hemodinamic. Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck - Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului. Pacientul transferat la Bergen - Norvegia respiră spontan, este stabil hemodinamic.