Antena Meniu Search
x

Video "Băieţii noştri sunt acolo!" Interviu cu Andrei, pompierul care fugea spre flăcări pentru a-şi salva a doua familie. "Îi vedeam că ei veneau din foc, răniţi"

Explozie în Crevedia. Adevăraţii eroi sunt cei care nu-şi lasă în urmă camarazii. Este şi cazul lui Andrei, pompierul care atunci când toată lumea fugea din calea exploziilor, el alerga spre ele pentru a nu-şi lăsa în urmă colegii. Andrei s-a întors deja la lucru, timp în care ţine legătura cu pompierii răniţi şi familiile lor.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 29.08.2023, 19:50

Vezi și

Băh, băieţii noştri, băh...Băh, toţi ai noştri sunt acolo!!!

Când toată lumea fuge de pericol, ei aleargă spre el. Şi asta face diferenţa între eroi şi restul lumii. Strigătul disperat al unui paramedic SMURD a rămas în mintea a mii de oameni după imaginile din noaptea neagră a exploziilor din Crevedia. Andrei Tudor nu voia să-şi lase camarazii în urmă. 

 "Îi vedeam că ei veneau din foc, răniţi"

Andrei Tudor, pompier: Când ne referim la băieţii noştri cu care eu am plecat la intervenţie, colegii cu care eu mănânc la aceeaşi masă, colegii...a doua familie. 

Pe acelaşi subiect

După cea de-a doua explozie, când mare parte dintre ei au fost răniţi, a fugit într-un suflet să-i salveze. 

Andrei Tudor pompier: Am realizat că ei au nevoie de ajutor, îi vedeam că ei veneau din foc, răniţi şi am încercat să merg spre ei, să le ofer primul ajutor.  

Şi-a păstrat cumpătul şi a alungat rapid gândul că doar norocul a făcut să nu fie în locul celor răniţi. Primul salvat avea arsuri la mâini şi mai multe traumatisme.

Andrei Tudor pompier: Mi-a spus că era ameţit, nu ştia ce s-a întâmplat cu el. Eu m-am bucurat văzându-l că este bine, asta a fost cea mai mare bucurie a mea. Nu ştiam dacă o să mai explodeze ceva sau nu, tocmai de aceea nu m-am aruncat să mă duc în foc, i-am întâmpinat.

Apoi a mers la spital cu ei şi a păstrat legătura cu toţi cei internaţi sau cu rudele lor. 

Pompieri: Mulţumim că ne-ai purtat de grijă. 

Acum Andrei s-a întors la muncă şi aşteaptă noi misiuni. 

Pompieri: Mulţumim că ne-ai sprijinit. 

Pompierul a fost şi în Grecia în această vară, pentru a ajuta la stingerea incendiilor. 

Andrei Tudor, pompier: Din fericire nu a fost nimeni rănit, asta a fost cel mai important că ne-am întors toţi sănătoşi. Mai mergeţi şi la anul? Merg.  

Fiecare intervenţie îl căleşte şi îl pregăteşte pentru misiunea vieţii: aceea de a face bine şi de a salva oricând are ocazia. Anul trecut, Andrei şi colegii lui, aflaţi în timpul liber, au salvat doi răniţi implicaţi într-un accident.

Andrei Tudor, pompier: Toţi cei care eram în maşină am coborât fără să ne vorbim. 

În spitalele din România mai sunt internaţi 27 de pacienţi, mare parte dintre ei pompieri. 2 răniţi de la Spitalul Floreasca şi unul de la Spitalul Bagdasar-Arseni sunt încă în stare gravă.

Ministrul Sănătăţii a cerut în mod special ca pacienţii să fie testaţi de trei ori pe săptămână pentru a vedea dacă au infecţii dobândite în spital. 

Dr Turcu, Bagdasar: La ora actuală avem internate 9 persoane, una în ATI în stare foarte gravă şi 8 pe secţie. Ştim că ei trebuie să fie vizitaţi, dar totuşi protecţia acestora şi riscul expunerii este foarte important, este o problemă cu care ne confruntăm, dorinţa famiilor de-a-i vedea, pot să le creeze probleme legate de contaminarea bacterială. 

La trei zile de la tragedie, salvatorii au fost vizitaţi de preşedintele ţării. 12 pacienţi au ajuns în spitalele din Europa, 6 în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic. De azi, au început să plece spre ei şi rudele din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Băieţii noştri sunt acolo!" Interviu cu Andrei, pompierul care fugea spre flăcări pentru a-şi salva a doua familie. "Îi vedeam că ei veneau din foc, răniţi"