Un singur locatar din bloc a "reuşit" să îşi saboteze 100 de vecini, legal. "De ce vrei tot timpul să fii Gică contra?"
Un singur vecin poate să facă legea într-un bloc întreg. Cel mai recent exemplu s-a întâmplat chiar în mijlocul Capitalei, unde 100 de oameni au rămas fără gaze în pragul iernii. Unul dintre locatari refuză montarea unui senzor şi din motive de siguranţă firma a oprit alimentarea cu gaze a blocului. Autorităţile spun că nu e un caz singular, iar situaţia e de multe ori imposibil de rezolvat.
De Redactia Observator la 06.11.2023, 20:29Să rămâi fără gaze în mijlocul capitalei în 2023 pare ceva de neimaginat. Şi totuşi 100 de oameni sunt de multe zile în această situaţie. Şi nu din cauza facturilor restante ci din cauza unui singur vecin.
Din motive de siguranţă, distribuitorul de gaze a oprit furnizarea.
Mircea Paraschiv, administratorul blocului: Au zis: convingeţi-l voi. Pana nu îl convingeţi, nu mai aveţi gaz!
"Nu se poate? Uite că se poate! Se poate. Pentru un singur apartament care nu şi-a montat, eu nu îmi asum răspunderea să sar în aer. 11.39 Ne-a zis de la firmă că nici poliţia nu are ce să ne facă. Îşi bate joc de noi. Suntem 87. Pentru un singur apartament suferim toţi."
- Filmul cumplitei crime din scara unui bloc din Bucureşti. Descoperirea făcută de anchetatori despre...
- Femeia care a murit într-o scară de bloc din București ar fi fost incendiată de propriul nepot. Crima a fost...
- Explozie urmată de incendiu în Bistriţa, după ce un copil s-a jucat cu bricheta prin casă. Flăcările riscau...
Silvia Dima, locatar: Situația e absurdă! Sunt într-o tensiune de turbez. Zilele astea am luat la pastile de tensiune că am zis că ajung la spital de nervi. Pai e posibil lucrul ăsta? Nu e posibil lucrul ăsta, nu se poate.
Oamenii sunt dispuşi inclusiv să plătească detectorul vecinului
Elisabeta, locatar: Am stat ieri 4 ore la uşă la el să îl convingem. Ne suceşte, nu e lege, nu e lege. El nu vrea să accepte să punem un dispozitiv să ne protejeze, să nu sărim în aer. De orice se leagă, nu vrea şi nu vrea. A zis că nu are bani. Am zis bine, facem în rate. Se găsea o soluţie pana la urmă.
Mircea Paraschiv, administratorul blocului: Dacă s-a luat o hotârăre, dacă tot blocul este de acord, de ce te pui tu contra? De ce vrei tot timpul să fii Gică contra? Găseşte tot felul de scuze şi spune: nu îmi convine firma cu care facem verificarea, nu am timp să vin să facem verificare, nu am bani să fac această verificare şi tot felul. In lege ce îmi spune? Absolut nimic.
Administratorul nu are nicio soluţie. Într-un bloc din Dorobanţi, locuitorii au trecut prin alt coşmar. Un vecin şi-a transformat apartamentul în crescătorie de şobolani aşa că oamenii au fost nevoiţi să trăiască lângă un focar de infecţie, într-un miros greu de suportat.
Amalia Diţu, preşedintele blocului: Ne-a ajutat bunul Dumnezeu, omul era în vârstă, s-a imbolnăvit a căzut, a ajuns in spital. Fiul l-a internat la azil si a preluat apartamentul fiind moştenitor si lucrurile s-au incheiat.
Locatar: Am înțeles că e la azil, să îl ajute Dumnezeu să stea cât mai mult sănătos şi lucrurile s-au aranjat, e curat, am pus și floricele adică. Da am suferit nişte ani. Doamne ce am mai suferit! A fost cumplit.
Acum, asociaţia de locatari cere în instanţă banii cheltuiţi pentru igienizarea apartamentului.