2022, anul în care lumea scapă de pandemia de Covid. Epidemiologii cred că varianta Omicron ar putea fi ultima
2022 ar putea aduce sfârşitul pandemiei. Mesajul optimist vine de la epidemiologi, care cred că Omicron ar putea fi ultima variantă care ne dă viaţa peste cap. Studiile arată că, deşi varianta mutantă se răspândeşte rapid pe tot globul, formele bolii sunt mult mai uşoare. În consecinţă, numărul pacienţilor care au nevoie de spitalizare este mic.
De Redactia Observator la 26.12.2021, 20:49- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Studii făcute în mai multe ţări ale lumii arată că Omicron, chiar dacă nu va fi ultima variantă de COVID-19, ar putea fi cea din urmă cu supermutaţii. Ca orice organism viu, nici coronavirusul nu poate evolua la infinit, ne liniştesc oamenii de ştiinţă. S-ar putea să avem în schimb sezon de COVID în fiecare iarnă, în același mod în care ne confruntăm cu gripa.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General OMS: A fost un an dureros pentru mulţi dintre noi. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei.
Un final la care mulţi dintre noi nici nu îndrăznesc să spere, mai ales că Numărul zilnic de cazuri de Covid-19 continuă să crească în întreaga lume. Azi, Franţa a raportat record de noi îmbolnăviri, peste o sută de mii. Însă, faptul că Omicron duce la un număr atât de mare de infectări, cu simptome minore, ar putea fi chiar o veste bună.
Anthony Fauci, epidemiolog şef SUA: Cu siguranţă, nu vom fi în această situaţie atât de gravă la nesfârşit şi, ceea ce sperăm, când vom depăşi acest val Omicron, vom avea mulţi oameni vaccinaţi sau care s-au infectat şi vindecat, încât va exista un grad de imunitate comunitară, încât să nu mai fim în situaţia în care virusul ne domină viaţa.
2022, sfârşitul pandemiei de Covid
O rază de speranţă care vine într-un moment critic pentru noi toţi, când ne pregătim să intrăm în cel de-al treilea an al pandemiei.
Patrick Chauvet, rector Notre Dame: Mă întâlnesc cu mulți oameni în special, care par dezorientați. Oameni obosiți, obosiți psihic, care se întreabă dacă vor reuși să iasă din această situație. Nu trebuie să ne pierdem speranţa, trebuie să continuăm să luptăm, să ajungem în punctul în care să încercăm să vedem lumina de la capătul tunelului.
În plus, în 2022, omenirea are la dispoziţie noi arme în lupta cu pandemia. Este vorba de două pastile anti-Covid, care pot fi administrate cu uşurinţă acasă, şi care au fost aprobate de urgenţă. Paxlovid şi Molnupiravir sunt recomandate celor care riscă să dezvolte forme grave ale bolii şi promit să reducă riscul de spitalizare şi deces cu 70 până la 90%.