Antena Meniu Search
x

India va începe vaccinarea minorilor de peste 15 ani, ca răspuns în faţa variantei Omicron

India urmează să înceapă de pe 3 ianuarie vaccinarea minorilor în vârstă de peste 15 ani, în lupta împotriva variantei Omicron, a anunţat de Crăciun premierul Narendra Modi, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 13:19

India va începe vaccinarea minorilor de peste 15 ani, ca răspuns în faţa variantei Omicron
India va începe vaccinarea minorilor de peste 15 ani, ca răspuns în faţa variantei Omicron - Profimedia Images

''După ce au analizat situaţia internaţională şi campania noastră de vaccinare din ultimele 11 luni împotriva Covid-19, cercetătorii noştri au luat azi (sâmbătă) decizii cruciale'', a anunţat el. ''Trebuie să fim atenţi şi prudenţi'', a îndemnat premierul, care a anunţat că vaccinurile urmează să fie disponibile tinerilor în vârstă de peste 15 ani începând de pe 3 ianuarie.

Personalul medical şi persoanele în vârstă de peste 60 de ani urmează, de asemenea, să fie vaccinate cu o ''doză de precauţie'', o săptămână mai târziu, a anunţat Modi.

Peste 200.000 de persoane au murit în India în timpul valului din perioada aprilie-iunie, care a copleşit spitalele şi crematoriile. Acest val a apărut în urma uneia dintre cele mai mari adunări religioase din lume - Kumbh Mel - la care au luat parte aproximativ 25 de milioane de pelerini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » India va începe vaccinarea minorilor de peste 15 ani, ca răspuns în faţa variantei Omicron