Antena Meniu Search
x

Video Varianta Omicron ţine aeronavele la sol. Peste 6000 de zboruri anulate în weekendul de Crăciun

Varianta omicron a noului coronavirus perturbă Crăciunul, iar în weekendul Crăciunului aproape 6.000 de zboruri au fost anulate de companii aeriene, iar alte mii înregistrau întârzieri.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.12.2021, 20:14

Vezi și

Potrivit site-ului Flightaware, în seara Crăciunului se înregistrau peste 2.650 de zboruri anulate - inclusiv 940 de legături internaţionale, dar şi interne, cu Statele Unite. În ajunul Crăciunului, aproximativ 2.400 de anulări şi aproape 11.000 de întârzieri se înregistrau, potrivit aceleiaţi surse, care înregistra peste 900 de anulări duminică, scrie news.ro.

Piloţi, însoţitori de bord şi alţi membri ai echipajului au fost plasaţi în carantină după ce au fost expuşi Covid-19, ceea ce a obligat companiile Lufthansa, Delta sau United Airlines să anuleze zboruri. Potrivit Flightaware, United Airlines a anulat aproximativ 439 de zboruri vineri şi sâmbătă, rerezentând 10% dintre zborurile preogramte.

”Vârful de cazuri de omicron din întreaga ţară de săptămâna aceasta a avut un impact direct asupra echipajelor noastre şi persoanelor care ne gestionează operaţiunile”, a anunţat compania americană, care dă asigurări că depune eforturi să găsească soluţii pentru pasagerii afectaţi.

Zboruri anulate din cauza variantei Omicron

Delta Air Lines a anulat peste 300 de zborurisâmbătă, iar 170 cu o zi înainte, potrivit Flightaware, invocând atât omicron, cât şi, punctul, condiţii meteorologice nefavorabile. ”Echipele Delta şi-au epuizat toate opţiunle şi resursele” înante să ajungă la aceste anulări, subliniază compania aeriană. Peste zece zboruri ale companiei Alaska Airlines, ai cărei angajaţi au annţat că ”au fost expuşi potenţial virusului” şi a fost necesar să se plaseze în carantină, au fost,. de asemenea, anulate.

Companiile aeriene chineze se află la originea celui mai mare număr de anulări de zboruri. China Eastern a suprimat aproximativ 540 de zboruri - peste un sfert din planul său de zbor -, iar Air China a anulat 267 de zboruri, reprezentând tot un sfert din plecările prevăzute. Aceste anulări perturbă o voinţă a unei reluări, anul acesta, a deplasărilor de Crăciun, după un Crăciun în 2020 lovit în plin de pandemia covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri sociale » Varianta Omicron ţine aeronavele la sol. Peste 6000 de zboruri anulate în weekendul de Crăciun