Antena Meniu Search
x
LIVE

Record de infectări în Franţa: Peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus

Franța a raportat un record zilnic de peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus, în condițiile în care președintele Emmanuel Macron analizează măsurile de limitare a tulpinii Omicron, care se răspândește rapid.

De Redactia Observator la 26.12.2021, 18:59
Record de infectări în Franţa: Peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus - Shutterstock

Cazurile de Covid-19 au totalizat 104.611 sâmbătă, potrivit datelor de la biroul de sănătate publică, depășind cele 94.124 de infecții înregistrate în ziua precedentă. Țara a raportat 84 de decese, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Peste 16.000 de persoane spitalizate

Macron, despre care se preconizează că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile din aprilie, va convoca luni consiliul de apărare a sănătății pentru a discuta despre coronavirus. Guvernul intenționează să instituie un sistem care să ceară ca oamenii să fie complet vaccinați pentru a intra în baruri, restaurante și spații culturale începând cu începutul lunii ianuarie pentru a ajuta la încetinirea răspândirii, a declarat marți purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Ministrul sănătății, Olivier Veran, a prezis la începutul acestei săptămâni că tulpina Omicron va deveni dominantă în Franța în perioada dintre Crăciun și Anul Nou. Omicron a dus, de asemenea, cazurile la recorduri în Marea Britanie și Italia.

Peste 16.000 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru Covid în Franța, dintre care aproximativ 3.300 la terapie intensivă. S-au înregistrat peste 122.500 de decese.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Record de infectări în Franţa: Peste 100.000 de noi cazuri de coronavirus