Antena LIVE
Galerie foto

"A ales calea unei vieți fără lacrimi". Alexandrina, o polițistă din Onițcani, a murit chiar după ziua ei de naștere. A fost răpusă de cancer la doar 28 de ani

Dramă teribilă pentru familia unei tinere polițiste din Moldova. După o luptă grea cu o boală cumplită, Alexandrina Iacub s-a stins pe un pat de spital din Istanbul. Cu doar o zi înainte, fata împlinise 28 de ani.

De la 06.09.2023, 12:34
Galerie (14)
"A ales calea unei vieți fără lacrimi". Alexandrina, o polițistă din Onițcani, a murit chiar după ziua ei de naștere. A fost răpusă de cancer la doar 28 de ani Facebook

"Săptămâna mea începe greu, starea mea de sănătate nu s-a ameliorat, dar eu sper și cred că o sa trec peste această grea încercare a vieții. Eu cred în Dumnezeu". Este ultimul mesaj pe care Alexandrina l-a postat pe pagina ei de Facebook. Era 28 august, dimineața. Din păcate, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, chiar după ziua ei de naștere, tânăra polițistă din Onițcani s-a stins într-un spital din Turcia, unde fusese adusă cu o ambulanță de urgență, de la Institutul Oncologic din Chișinău. Tânăra împlinise duminică, 3 septembrie, 28 de ani.

"Câteva ore în urmă, Alexandrina a cedat, chiar după ziua ei de naștere ... nu a mai rezistat în fața durerii și a ales calea unei vieți fără lacrimi și boală...Cuvintele nu pot reda durerea pe care ai lăsat-o în sufletul familiei și a celor care au devenit o familie virtuală în încercarea de a te ajuta să învingi...Dumnezeu să te primească în Împărăția Sa... tare mare jale Alexandrina, tare mare ...

Am vrut să învingi, ne-am rugat să o faci! Erai o speranță vie a tot ce înseamnă SPERANȚĂ, LUPTĂ și VIAȚĂ... iar acum folosim numele tău la trecut ...Zbor lin spre îngeri, EROINA noastră!

Amintim că, sâmbătă Alexandrina a plecat de urgență în Turcia cu o ambulanță pentru că se simțea rău. Decesul a fost provocat de septicemie, infecție mare în organism", a scris într-o postare pe Facebook Tatiana Rusu, fondatoarea unei fundații de caritate.

Pe acelaşi subiect

Și colegii Alexandrinei, de la Poliția Națională, au transmis un mesaj de condoleanțe familiei tinerei: "După o luptă crâncenă cu o boală incurabilă, colega noastră Iacub Alexandrina a cedat. Noaptea trecută colega noastră s-a stins din viață la vârsta de 28 ani, într-un spital din Turcia. În aceste momente grele, întreaga echipă a Poliției Naționale este alături de familia îndoliată căreia îi transmitem sincere condoleanțe. Drum lin, în sus spre stele, dragă colegă!".

Alexandrina a luptat cu cancerul de 3 ani. "Nu am vrut să merg la medic, ca să nu îmi spună că am Covid"

Alexandrina a fost diagnosticată cu cancer în luna februarie a anului 2020. Inițial, tinerei i se părea că suferă de o simplă răceală și a început să se trateze cu antivirale.

"Era începutul pandemiei și eu nu am vrut să merg la medic, ca să nu îmi spună că am COVID-19 și să mă interneze în spital", povestea Alexandrina în martie, conform stiri.md.

La un moment dat, însă, tânăra a observat că nu poate respira, obosește foarte repede, febra nu scade, iar pe picioare îi apar vânătăi. Atunci, Alexandrina a decis să efectueze un control medical. "Am decis să merg la doctor, am făcut radiografie la plămâni și mi-a zis că am bronșită. După ce medicul a văzut că tratamentul nu mă ajută, a spus că am apă la plămân și m-a internat de urgență la spital, unde mi s-a făcut puncție pleurală. A fost scos lichidul din plămâni, care a fost trimis la laborator pentru a depista de ce a apărut", spunea atunci tânăra. 

În urma mai multor analize, medicul a trimis-o la Institutul Oncologic și, în acel moment, Alexandrina a înțeles că totul este mult mai grav decât își închipuia. "Am zis că dacă mă trimite acolo nu este bine. Am început a plânge, am avut o criză de nervi, nu doream să vorbesc cu nimeni, nu voiam să mănânc. După o perioadă, am fost internată de urgență, fiind într-o stare critică. Am făcut biopsia și medicul mi-a spus că sunt diagnosticată cu scleroză nodulară și aveam multă apă în plămâni. Eram deja în stadiul trei. Această boală afectează sângele. E un cancer al sistemului limfatic, care afectează practic toate organele", a explicat tânăra. 

Când i-au spus că trebuie să urmeze mai multe proceduri de chimioterapie, ea a refuzat, însă, după multe discuții, Alexandrina a fost de acord să înceapă tratamentul. Avea 25 de ani.

După ce, timp de 3 ani, a luptat cu boala la Institutul Oncologic din Chișinău,  Alexandrina a plecat într-un spital în Turcia, în încercarea de a învinge cancerul. În martie a primit transplantul autolog cu celule stem, donatorul fiind chiar mama tinerei. Pe 24 aprilie 2023, Alexandrina a primit un rezultat pozitiv la biopsia măduvei osoase și părea să fi scăpat de boala nemiloasă. 

"Dragi prieteni, astăzi am primit o veste îmbucurătoare: sunt în remisie. Am luptat mult, mi-a fost foarte greu, însă cu ajutorul vostru, al familiei și al tuturor celor care m-au susținut, eu astăzi sunt învingătoare. Am câștigat războiul, dar în continuare am nevoie de menținere și monitorizare. Vă mulțumesc pentru tot și mă rog Domnului să fiu mereu bine în continuare", a spus Alexandrina după ce a primit rezultatul. În luna iulie, tânăra polițistă a acordat un interviu jurnalistului Adrian Prodan, care poate fi urmărit mai jos:

Alexandrina a murit a doua zi după ce a împlinit 28 de ani

Din păcate, cancerul a revenit agresiv, iar luni dimineață, a doua zi după ce a ziua ei de naștere, Alexandrina Iacub a pierdut lupta cu boala.

Ieri, tânăra polițistă a fost adusă acasă, iar joi va fi condusă pe ultimul ei drum.

Tatiana Rusu a anunțat că Asociația Speranta pentru Romania achită din donațiile rămase cheltuielile de repatriere, în timp ce fundația care a strâns bani pentru tratamentul Alexandrinei va transfera banii rămași părinților pentru cheltuielile de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

politista moldova cancer
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă...
Fanatik.ro
Publicat 21.05.2024
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de...
Fanatik.ro
Publicat 21.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Filmul bătăii de la Parlament. Cum s-au încăierat deputații PNL Florin Roman...
Gandul
Publicat 21.05.2024
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai...
Adevărul
Publicat 21.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 22 mai 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se...
CaTine
Publicat 21.05.2024
Cât de mulți bani câștigă Andreea Bostănică într-o săptămână, pe...
spynews.ro
Publicat 21.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Useit
Publicat 21.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Redacţia.ro
Publicat 21.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Selena Gomez a uimit într-o rochie roșie la Festivalul de Film de la Cannes....
ZU
Publicat 21.05.2024
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Hello taste
Publicat 21.05.2024
Responsabilități pe care un copil nu e recomandat să le aibă. Aceste lucruri...
Deparinti
Publicat 21.05.2024
Singurul oraș din România care a reintrodus tramvaiul, după Revoluție....
ziare.com
Publicat 21.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Câtă cofeină conține ceaiul verde. Poți bea ceai verde dacă ai tensiunea mare?
Medicool
Publicat 21.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024